wystawca faktury, druga firma

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programu R2faktury, R2fakturyPRO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programem.

Moderatorzy: sławek, Mariusz, Moderator

Fal@
Posty: 142
Rejestracja: pn, 13 lutego 2006 15:42

wystawca faktury, druga firma

Post autor: Fal@ » wt, 28 lutego 2017 19:17

R2faktury 10xx

czy jest już możliwość ustawienia imienia i nazwiska osoby wystawiającej fakturę, przy wykorzystywaniu programu dla dwóch firm?

Dotychczas jako wystawca wpisuje się właściciel licencji.
Awatar użytkownika
Elzbam
 
Posty: 120
Rejestracja: pn, 15 lipca 2013 11:17
Lokalizacja: RESET2 Sp. z o.o.
Kontakt:

Post autor: Elzbam » czw, 02 marca 2017 12:16

Zamiast Licencjobiorcy w nagłówku może drukować się skrócona nazwa firmy (zmieniamy w Ustawienia/ Środowisko/ Wydruki/ zakładka Nagłówek/Stopka). W stopce faktury będzie natomiast zawsze drukowany licencjobiorca.
Inna sprawa to pole "Podpis / pieczęć osoby upoważnionej do wystawiania faktur VAT" - tu niezależnie od firmy domyślnie podpowie się imię i nazwisko użytkownika programu (Zbiory/ Wybór użytkownika).
Fal@
Posty: 142
Rejestracja: pn, 13 lutego 2006 15:42

Post autor: Fal@ » pt, 03 marca 2017 12:52

Elzbam pisze:Zamiast Licencjobiorcy w nagłówku może drukować się skrócona nazwa firmy (zmieniamy w Ustawienia/ Środowisko/ Wydruki/ zakładka Nagłówek/Stopka). W stopce faktury będzie natomiast zawsze drukowany licencjobiorca..
W R2 Faktury 10xx nie drukuje mi w ogóle nagłówka. Ten pasek z nazwą firmy i numerem faktury VAT
Elzbam pisze: Inna sprawa to pole "Podpis / pieczęć osoby upoważnionej do wystawiania faktur VAT" - tu niezależnie od firmy domyślnie podpowie się imię i nazwisko użytkownika programu (Zbiory/ Wybór użytkownika).
To właśnie w tym miejscu przy wystawianiu rachunku muszę zawsze pamiętać aby zmienić wystawcę. Czasem się zapomnę i już na wydruku widzę błąd. Oczywiście wystawiona faktura do poprawki.
Nie chciałabym zostawiać tego pola pustego, bo użytkownik wystawia więcej faktur i tam też musiałabym pamiętać o uzupełnianiu.
Awatar użytkownika
karolajn
 
Posty: 19
Rejestracja: śr, 07 września 2016 10:27
Lokalizacja: RESET2 Oprogramowanie sp. z o.o. sp.k.
Kontakt:

Post autor: karolajn » pn, 06 marca 2017 17:11

Dziękujemy za zgłoszenie, sprawa została zgłoszona do Działu Rozwoju Oprogramowania.
Fal@
Posty: 142
Rejestracja: pn, 13 lutego 2006 15:42

Re: wystawca faktury, druga firma

Post autor: Fal@ » czw, 11 lipca 2019 15:40

Czy coś się zmieniło w tej kwestii? Przed wydrukowaniem ciągle muszę pamiętać o zmianie zapisu w polu wystawca faktury. Programu uzywam dla dwóch firm, i ciągle zdarza mi się wydrukować fakturę z licencjobiorcą. A nie poprawnie z właścicielem drugiej firmy. :D
Awatar użytkownika
sławek
 
Posty: 630
Rejestracja: pn, 03 marca 2008 12:11
Lokalizacja: RESET2 Oprogramowanie sp. z o.o. sp.k.
Kontakt:

Re: wystawca faktury, druga firma

Post autor: sławek » pn, 15 lipca 2019 10:28

Jak na razie temat czeka na swoją kolej :(
ODPOWIEDZ