Problem z wysyłką e-deklaracji

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.
Uciaszek

Problem z wysyłką e-deklaracji

Post autor: Uciaszek » pn, 14 stycznia 2019 14:35

Witam mam problem z wysłaniem dokumentów PI-4R PIT-11 , przez e-deklaracje. Po raz pierwszy będę je wysyłać, jednak wyświetla mi się błąd 414 lub 412, Dane sprawdziłam zgadzają się wpisuję kwotę przychodu z 2017. W programie Księga wszystko działa tutaj w Płatniku jednak nie. Dane są te same więc błędu być nie może. Ponadto po aktualizacji wyświetla się komunikat dot. chyba przelewów
cannot perform this operation on a closed dataset, tyle, że ja znalazłam, że trzeba coś wydrukować tyle, że nie mam co bo przelewów nie robimy. Po aktualizacji windows w ogóle mi wyrzuci Płatnika, że nie może działać na tym komputerze, że program jest za star. Dodatkowo avast mi też pliki do sprawdzenia wysłał. Prosze o pomoc bo nie wiem co mam zrobić żeby to wysłaćł
Awatar użytkownika
TomekK

Kontakt:

Post autor: TomekK » wt, 15 stycznia 2019 15:37

Witam
Błędy 412 i 414 opisane są w poniższym linku.
https://www.pit-format.pl/jak-rozliczyc ... acje-bledy

Co do cytowanego komunikatu to proszę wykonać następujące kroki:
1. Uruchomić program R2płatnik
2. otworzyć okno Pracownicy
3. otworzyć okno Przelewy
4. otworzyć okno Listy płac
5. Wyjść z programu.
Przy każdym następny uruchomieniu problem nie będzie już występował
ODPOWIEDZ