W zestawieniach wg klucza zdefiniowałam sobie pomocnicze zestawienie wynagrodzeń pracowników. Przy zapisywaniu wydruku zapisuje mi się z rozszerzeniem HTM. Otwieram wtedy sobie plik w excelu i liczby - tysiące są oddzielone separatorem – spacją (np. tysiąc jako: 1 000). Nie mogę wtedy wprowadzić formuły bo excel nie widzi tego jako liczbę, muszę separator kasować .
Kiedyś mogłam taki wydruk eksportować bezpośrednio do excela ale teraz można tylko do pdf. Mam wersję programu standardową.
problem z eksportem do excela
Re: problem z eksportem do excela
Dzień dobry,kant80 pisze:W zestawieniach wg klucza zdefiniowałam sobie pomocnicze zestawienie wynagrodzeń pracowników. Przy zapisywaniu wydruku zapisuje mi się z rozszerzeniem HTM. Otwieram wtedy sobie plik w excelu i liczby - tysiące są oddzielone separatorem – spacją (np. tysiąc jako: 1 000). Nie mogę wtedy wprowadzić formuły bo excel nie widzi tego jako liczbę, muszę separator kasować .
Kiedyś mogłam taki wydruk eksportować bezpośrednio do excela ale teraz można tylko do pdf. Mam wersję programu standardową.
Przenoszenie wydruków do excela jest możliwe tylko poprzez zestawienia według klucza lub eksport okien. W innych przypadkach podgląd wydruków jest zapisywany w formacie .html i w takim jest wczytywany do excela lub do worda.
Pozdrawiam