Zasiłek wyrównawczy

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.
Bożena

Zasiłek wyrównawczy

Post autor: Bożena » czw, 21 lutego 2019 12:49

W jaki sposób mogę wpisać zasiłek wyrównawczy, żeby pracownik miał zapłacone 100% wynagrodzenia - wypadek w pracy.
Pracownik miał wypadek w pracy - przysługuje mu 80% wartości wynagrodzenia a powinien otrzymać 100%
Awatar użytkownika
NA

Kontakt:

Re: Zasiłek wyrównawczy

Post autor: NA » wt, 26 lutego 2019 9:27

Bożena pisze:W jaki sposób mogę wpisać zasiłek wyrównawczy, żeby pracownik miał zapłacone 100% wynagrodzenia - wypadek w pracy.
Pracownik miał wypadek w pracy - przysługuje mu 80% wartości wynagrodzenia a powinien otrzymać 100%
Opis ten wydaje mi się nieco niezrozumiały. Jeżeli wprowadza się do karty zasiłkowej wpis, wybierając w rodzaju nieobecności "chorobowe wypadkowe", to program nalicza zasiłek 100%. W ostateczności zaznaczyć można w zakładce "obliczenie" "nie wyliczaj automatycznie" i samodzielnie wybrać w tych polach to co należy.
ODPOWIEDZ