iPKObiznes eksport

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.

Moderatorzy: sławek, Mariusz, Moderator

zefirek
Posty: 21
Rejestracja: pn, 11 marca 2019 22:42

iPKObiznes eksport

Post autor: zefirek » czw, 06 czerwca 2019 20:46

Witam, eksport przelewów do ipkobiznes ciągle woła o swift banku czy oby na pewno musze to uzupełniać?
Plik który tworzy R2PłatnikPRO niestety nie daje się wczytać do serwisu. Może ktoś już coś wie w temacie?

R2Płatnik 10
Awatar użytkownika
Monika
 
Posty: 372
Rejestracja: pt, 16 listopada 2007 9:24
Lokalizacja: RESET2 Oprogramowanie sp. z o.o. sp.k.
Kontakt:

Post autor: Monika » pt, 07 czerwca 2019 13:53

Czy aby na pewno ten system bankowy jest obsługiwany w tym banku? Najlepiej bank poprosić o specyfikację.
zefirek
Posty: 21
Rejestracja: pn, 11 marca 2019 22:42

Post autor: zefirek » pt, 07 czerwca 2019 18:01

Próbuję z Państwa programu wyeksportować plik przelewów płacowych i przy eksporcie woła o SWIFT (R2Płatnik wyświetla komunikat że brak kodu SWIFT).
Następnie próbuję wczytać wyeksportowany plik w iPKObiznes i niestety dostaję informację że zła struktura pliku.
Nie odnalazłem w instrukcjach R2Płatnika nic na temat eksportu do iPKObiznes pomimo takiej funkcji w programie stad moje pytanie.
Co zaś do formatu pliku to jest on ogólnie dostępny na stronach PKO lecz co ja mogę z tym zrobić? Jak dostosować eksport przelewów z R2Płatnika?
Awatar użytkownika
Monika
 
Posty: 372
Rejestracja: pt, 16 listopada 2007 9:24
Lokalizacja: RESET2 Oprogramowanie sp. z o.o. sp.k.
Kontakt:

Post autor: Monika » pn, 10 czerwca 2019 8:51

Program tylko przy przelewach zagranicznych wymaga kodu SWIFT. Proszę o kontakt telefoniczny z serwisem w celu wyjaśnienia.
zefirek
Posty: 21
Rejestracja: pn, 11 marca 2019 22:42

Re: iPKObiznes eksport

Post autor: zefirek » czw, 11 lipca 2019 17:22

Witam, problem rozwiązany, zamiast format iPKObiznes należy wybrać ELIXIR i śmiga aż miło :)
ODPOWIEDZ