zaświadczenie ZUS Z-3b - numer rachunku bankowego
zaświadczenie ZUS Z-3b - numer rachunku bankowego
Czy jest możliwość wpisania w formularzu ZUS Z-3b wystawianego dla właściciela firmy numeru rachunku bankowego do przelewu zasiłku?
-
Re: zaświadczenie ZUS Z-3b - numer rachunku bankowego
a jak wystawić Z3b właściciela ?
i jak zaimportować jego zwolnienie lekarskie z PUE ?
i jak zaimportować jego zwolnienie lekarskie z PUE ?
- PatrykL
- Kontakt:
1) Z3b jest dostępne jak wejdziemy do danych o firmie -> właściciele - > zakładka ubezpieczenia - > karta zasiłkowa. Po uruchomieniu karty zasiłkowej właściciela jeśli jest jakiś wpis można kliknąć drukarkę na nim i wydrukować Z3b
2) Importy zwolnień z pue można wykonać poprzez zbiory - > import danych -> import zatrudnienia (automatycznie z pue po ustawieniu harmonogramie raportów) lub import rozliczeń miesięcznych (z pliku). Szerszy opis można przeczytać u nas w instrukcji obsługi (w aplikacji przycisk F1) i wpisać w szukaj: pue , wyskoczy nam temat import zwolnień pue gdzie wszystko jest opisane.
2) Importy zwolnień z pue można wykonać poprzez zbiory - > import danych -> import zatrudnienia (automatycznie z pue po ustawieniu harmonogramie raportów) lub import rozliczeń miesięcznych (z pliku). Szerszy opis można przeczytać u nas w instrukcji obsługi (w aplikacji przycisk F1) i wpisać w szukaj: pue , wyskoczy nam temat import zwolnień pue gdzie wszystko jest opisane.
-
"Importy zwolnień z pue można wykonać poprzez zbiory - > import danych -> import zatrudnienia (automatycznie z pue po ustawieniu harmonogramie raportów) lub import rozliczeń miesięcznych (z pliku). Szerszy opis można przeczytać u nas w instrukcji obsługi (w aplikacji przycisk F1) i wpisać w szukaj: pue , wyskoczy nam temat import zwolnień pue gdzie wszystko jest opisane."
proszę o wyjaśnienie "po wejsciu w import zatrudnienia" co to znaczy (automatycznie z pue po ustawieniu harmonogramie raportów) ?
a import z pliku to wyskakuje ze nie ma takiego pracownika bo importuje właściciela
a w opisie F1 pisze tylko o imporcie z pliku o niczm więcej
powtarzam pracowników wiem jak importować ale nie wiem jak właściciela
proszę o wyjaśnienie "po wejsciu w import zatrudnienia" co to znaczy (automatycznie z pue po ustawieniu harmonogramie raportów) ?
a import z pliku to wyskakuje ze nie ma takiego pracownika bo importuje właściciela
a w opisie F1 pisze tylko o imporcie z pliku o niczm więcej
powtarzam pracowników wiem jak importować ale nie wiem jak właściciela
-
to sie klika drukarke w oknie wlasciciel ale teraz wyskoczylo nie mozna zidentyfikowac wlasciciela ? czemu ?
-
poradziłem sobie imie i nazwisko w płatniku nie było Drukowanymi literami