Export raportów ZUS
-
Export raportów ZUS
Importując raportu ZUS do platformy e-Płatnik, wczytuje się tylko ZUS ZIUA I ZIPA. Pomimo co miesięcznych naliczeń nie exportuje DRA i RCA.
-
Re: Export raportów ZUS
Proszę o pomoc, gdzie w ustawieniach ma zaznaczyć aby prawidłowo exportowało deklaracje ZUS miesięczne.
Proszę sprawdzić czy osoby te będą występować na zestawieniu miesięcznym ZUS (w oknie generowania raportu przycisk "zestawienie"). Jeżeli ich tam nie będzie, to proszę sprawdzić czy mają wprowadzone w R2Płatniku zgłoszenia do ubezpieczeń (ZUA w ewidencji rejestracji ZUS). W przypadku dalszych z tym problemów, lepiej omówić to telefonicznie, kontaktując się z działem wsparcia technicznego.
po exporcie deklaracji rozliczeniowej do PŁATNIKA u wszystkich zleceniobiorców w "informacji o przekroczeniu rocznej podstawy składek na ubezpieczenia ER" wprowadzona jest wartość "2". Niczego w systemie nie zmieniałam, u nikogo nie dodawałam, i sprawdzając w R2 nie ma tej opcji zaznaczonej. Jak to rozwiązać?
Dzień dobry,
mamy już ten błąd zgłoszony. Poprawka będzie w kolejnej aktualizacji.
mamy już ten błąd zgłoszony. Poprawka będzie w kolejnej aktualizacji.
co z tą poprawką, bo nadal exportuje do płatnika zus z informacją o przekroczeniu składek
Dzień dobry,
poprawka została uwzględniona w wersji diagnostycznej programu. Należy wejść w głównym menu Ustawienia>Środowisko>Zaawansowane, następnie zaznaczamy "tryb diagnostyczny" i zatwierdzamy OK. Po tym zaznaczeniu wykonujemy aktualizację programu.
Pozdrawiam
poprawka została uwzględniona w wersji diagnostycznej programu. Należy wejść w głównym menu Ustawienia>Środowisko>Zaawansowane, następnie zaznaczamy "tryb diagnostyczny" i zatwierdzamy OK. Po tym zaznaczeniu wykonujemy aktualizację programu.
Pozdrawiam