koszty z karty pracy
koszty z karty pracy
Witam, mam problemik. Jeżeli wypełniam kartę pracy i ściśle przypisuję godziny pracy do poszczególnych projektów ( łącznie z nadgodzinami)- wg zasady jeden dzień pracy- jeden projekt, to dlaczego program nie rozbija kosztów pracy na poszczególnych projektach wg podanych godzin, tylko rozbija je proporcją do łącznych przepracowanych godzin ?
Powodem może być sposób określenia rodzaju kosztów. Jeśli w rodzajach kosztów jest podane wynagrodzenie brutto to program rzeczywiście rozbije koszty proporcjonalnie do godzin przepracowanych na poszczególnych projektach. Jednym z rozwiązań tego problemu może być stworzenie kilku rodzaju kosztów, gdzie jeden będzie zawierał same godziny pracy a drugi nadgodziny. Godziny wyjdą z karty pracy, a koszt nadgodzin będzie trzeba ręcznie dopisać w ewidencji zleceń.
Nie znam jeszcze dobrze programu, ale rozumiem, ze jest ewidencja zleceń ( czy raczej może struktura kosztów?), i że tam mam wpisywac nadgodziny? Recznie nie bardzo to widzę poniewaz mamy ok. 200 pracowników i kazdy ma jakieś nadgodziny.. Myslałam, że jeśli podam w karcie pracy wszystkie godziny pracy, to program automatycznie je przypisze do wybranego przeze mnie projektu ( np pracownik 21.07. pracował przy projekcie 10 godzin czyli 8 godz. nominalnych i 2 nadgodziny to koszty obciążą dany projekt). Producent zapewnia, że program jest w stanie rozliczyc koszty co do 1 minuty, ale nie wspomina że to trzeba dodatkowo ręcznie wpisywac godziny, poza kartą pracy
tak za bardzo nie wiadomo co Ci odpisać .można oczywiście cytować helpa programu ,ale bez znajomości programu to niewiele tu zdziałasz. tak naprawde definiowanie kosztów i dekretacja odbywa się na etapie wdrożenia programu.gdzie siadasz z serwisantem mówisz co i jak , za pomocą forum raczej sama tego nie zrobisz ,ale powodzenia
---------------------------------------------------------------------------------
Zapraszamy do Społeczności Symfonii.
Zachęcamy do dzielenia się wiedzą i zadawania pytań w obszarze kadrowo-płacowym.
Krótkie wyjaśnienie czym jest Społeczność i jak z niej korzystać.
Zapraszamy do Społeczności Symfonii.
Zachęcamy do dzielenia się wiedzą i zadawania pytań w obszarze kadrowo-płacowym.
Krótkie wyjaśnienie czym jest Społeczność i jak z niej korzystać.