RMUA

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.
Fal@

RMUA

Post autor: Fal@ » śr, 06 stycznia 2010 11:03

Chętnie korzystałabym z wydruków RMUA z programu, czy jest możliwość umieszczenia w wydruku napisu: RMUA lub RAPORT MIESIĘCZNY DLA OSOBY UBEZPIECZONEJ

Dokument ma zastąpić legitymacje ubezpiecz. i taka informacja byłaby konieczna, a teraźniejszy wydruk ma wygląd paska.
Pozdrawiam Fal@
Andrzej

Post autor: Andrzej » czw, 07 stycznia 2010 8:54

przecież z programu ZUS-owego Płatnik można bez problemu drukować RMUA więc po co dublować ?
Fal@

Post autor: Fal@ » czw, 07 stycznia 2010 9:13

Z Płatnika ZUS można wydrukować RMUA dopiero po wysyłce raportów za dany miesiąc, więc ok 15 w każdym miesiącu.
Poprzednie wersje R2płatnika nie miały tej opcji, ale program szczęśliwie dla użytkowników rozwija się i 3 już ma tę możliwość. W dodatku jako raporty, jedno przygotowanie, jeden wydruk i gotowe. Możliwość przekazania dokumentów części moich pracowników mam tylko w dzień wypłaty, i wygodniej dla mnie jest przygotować wszystkie dokumenty na ten dzień. Dotychczas dawałam paski z listy płac, ale już jest w programie RMUA. I chodzi tylko o wygląd gotowego wydruku i brak informacji co to za wydruk. Z doświadczenia wiem, że urzędnicy otrzymujący wydruki często kręcą nosem," a co to jest?". Zdarzyło mi się to kilka razy przy zaświadczeniach, szczególnie gdy widzą je po raz pierwszy.
Pozdrawiam Fal@
Fal@

Post autor: Fal@ » czw, 08 kwietnia 2010 14:37

Podziękowania dla informatyków

w wersji 3.21 prześliczny wydruk RMUA
:D :D :D
Pozdrawiam Fal@
ODPOWIEDZ