Składka zdrowotna a naliczona - różnica

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.
plseba

Składka zdrowotna a naliczona - różnica

Post autor: plseba » ndz, 06 czerwca 2010 20:11

Witam

Może mi ktoś powiedzieć dlaczego na liście płac w szczegółach
składka zdrowotna naliczona jest większa o 1 gr niż
składka zdrowotna ?

Na przykład z minimalnej 1317 brutto składka według Reset2 wynosi 102,27 (taka jest na pasku) a w każdym innym kalkulatorze płacowym wynosi ona 102,28 ?

Dlaczego zdrowotna naliczona jest większa o 1gr od zdrowotnej ?
Różnica taka występuje przy każdej kwocie brutto, nie tylko do minimalnej.

Obrazek
Awatar użytkownika
Renata

Kontakt:

Post autor: Renata » wt, 08 czerwca 2010 11:01

Witam,

przy kwocie brutto 1.317,00 w obu omawianych składkach otrzymałam 102,28... Tak samo w kalkulatorze płacowym. Tak więc przyczyna musi leżeć po stronie bazy danych.

Proszę o kontakt telefoniczny z serwisem.
Ostatnio zmieniony czw, 10 czerwca 2010 12:08 przez Renata, łącznie zmieniany 1 raz.
plseba

Post autor: plseba » wt, 08 czerwca 2010 22:48

Odinstalowałem płatnika oraz bazy danych i zainstalowałem ponownie i muszę przyznać że teraz za każdym razem wychodzi dobrze.

Błąd może był dlatego że program instalowany był 3 razy z 3 różnymi bazami danych. Sprawdzałem inne programy resetu i nie wiedziałem jak łączyć się z istniejącą bazą danych płatnika np. w programie księga, więc albo kasowałem obecne bazy albo zakładałem dodatkowe.

Dziękuję za odpowiedź.
ODPOWIEDZ