Dekretowanie list płac - urlop ojcowski

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.
h_jump

Dekretowanie list płac - urlop ojcowski

Post autor: h_jump » wt, 18 stycznia 2011 22:12

Witam

Zdefiniowałem dekret list płac- ustawiłem żeby płaca_brutto ksiegowana była po WN na 430 (koszty wynagrodzeń) a po MA na 230(rozrach z pracownikami). Działa to prawidłowo gdy naliczam listy płac dla Wynagrodzeń_podstawowych. Problem mam z warością brutto wynagrodzenia gdy pojawia się pracownik który ma zasiłek ojcowski - czyli taki który w całości pokrywa ZUS. Wówczas naliczam listę płac Zasiłki_ZUS i chciałbym aby kwota brutto z tej listy miała dekret po WN na koncie 227 (rozrachunki z ZUS) i po MA 230 (rozrachunki z pracownikami). Jak na razie wszystko z obu list wchodzi po WN na 430 co jest oczywiście źle.
Czy jest jakaś możliwość aby w dekrecie zdefiniować że w zależonści od tego jaki jest typ listy płac - to dekret po stronie WN płacy brutto będzie inny ?
Lub może jest jakiś inny sposób rozwiązania tego problemu .Zaznaczę że nie chodzi mi o to aby powstały dwa dekrety. Zależy mi aby był jeden.
Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
TomekK

Kontakt:

Post autor: TomekK » śr, 19 stycznia 2011 8:38

dekretacja wynagrodzeń to tak trochę strasznie rozległy temat , nie lepiej by Ci było zamówić serwis do tego , niż kruszyć kopię samemu ?
---------------------------------------------------------------------------------
Zapraszamy do Społeczności Symfonii.
Zachęcamy do dzielenia się wiedzą i zadawania pytań w obszarze kadrowo-płacowym.
Krótkie wyjaśnienie czym jest Społeczność i jak z niej korzystać.
h_jump

Post autor: h_jump » śr, 19 stycznia 2011 9:07

Witam

Chciałbym spróbować samemu. Jeżeli ktoś moze mnie naprowadzić na temat to byłbym wdzięczny

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ