Witam,
Zmieniłam nazwę pola systemowego 'Wkład KZP' na inną, jednak w ewidencji wkładów nadal wyświetla się poprzedni opis (ponowne uruchomienie programu nie pomogło). Czy muszę jeszcze coś zrobić, aby zmienić tę nazwę?
Mam jeszcze pytanie czy możliwe jest dodanie opcji definiowania własnych typów wkładów w polach systemowych na takiej samej zasadzie jak definiowane są potrącenia i ekwiwalenty?
Zmiana nazwy pola syst. w ewidencji wkładów
ewidencja wkładów na dzień dzisiejszy ewidencją zamkniętą , czyli nie można modyfikować istniejących nazw czy dodawać nowych pól. tak że na dzień dzisiejszy będziesz musiała przyjąć nazwy jako umowne
---------------------------------------------------------------------------------
Zapraszamy do Społeczności Symfonii.
Zachęcamy do dzielenia się wiedzą i zadawania pytań w obszarze kadrowo-płacowym.
Krótkie wyjaśnienie czym jest Społeczność i jak z niej korzystać.
Zapraszamy do Społeczności Symfonii.
Zachęcamy do dzielenia się wiedzą i zadawania pytań w obszarze kadrowo-płacowym.
Krótkie wyjaśnienie czym jest Społeczność i jak z niej korzystać.
To trochę dziwne, ponieważ w pomocy kontekstowej dla okna 'Ewidencja wkładów' znalazłam takie zdanie:
"UWAGA 2. W szczególnych przypadkach (jeśli w zakładzie występują inne rodzaje wkładów niż proponowane w programie) możemy również zmodyfikować nazwy ewidencjonowanych potrąceń wkładów. W tym celu musimy odnaleźć definicję odpowiedniego pola systemowego (menu Definicje - Pola systemowe) i na zakładce Pozycja zmienić nazwę."
W każdym razie szkoda, że nie ma takiej możliwości i mam nadzieję, że będzie dostępna w którejś aktualizacji programu.
"UWAGA 2. W szczególnych przypadkach (jeśli w zakładzie występują inne rodzaje wkładów niż proponowane w programie) możemy również zmodyfikować nazwy ewidencjonowanych potrąceń wkładów. W tym celu musimy odnaleźć definicję odpowiedniego pola systemowego (menu Definicje - Pola systemowe) i na zakładce Pozycja zmienić nazwę."
W każdym razie szkoda, że nie ma takiej możliwości i mam nadzieję, że będzie dostępna w którejś aktualizacji programu.