Ekwiwalent za pranie

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.
Krzysiek B

Ekwiwalent za pranie

Post autor: Krzysiek B » pn, 05 września 2005 22:11

Witam,
Jak to zrobić, zby ekwiwalent za pranie odzieży naliczany był proporcjonalnie do ilości przepracowanych dni w miesiącu?
Awatar użytkownika
tomek-nt2

Kontakt:

Post autor: tomek-nt2 » wt, 06 września 2005 14:34

Składniki wynagrodzeń +funkcja dni(id,mod,k) + F1
tomek-nt2
Krzysiek B

Post autor: Krzysiek B » śr, 12 października 2005 12:56

Utworzyłem składnik wynagrodzenia "Ekw.za pranie" gdzie w polu: Definicja wartości zadanej wpisałem "sys(EkwiwZaPranie)", zaznaczyłem pomniejszanie o dni urlopu i choroby, ale program nie wylicza nic. Jeżeli otworzy się pozycję listy płac to pole Wart.zadana jest puste a powinna być w nim chyba wartość z pola systemowego: sys(EkwiwZaPranie) wprowadzona w ekwiwalentach i rycz. Co z tym zrobić?
Grażula

Post autor: Grażula » pn, 17 października 2005 23:57

Ekwiwalent za pranie ( i tak za odzież) wpisałam w "Danych do naliczeń", składniki wynagrodzeń "ekwiw.za pranie". W składnikach wynagrodzeń wpisałam w pole "definicja wartości wyliczonej nominalnej" funkcję : ([ekwiw.za pranie.]/dni(0,1,0))*dni(2,1,0) i liczy mi proporcjonalnie wyłącznie za dni przepracowane.
Krzysiek B

Post autor: Krzysiek B » pn, 24 października 2005 11:22

Wygodniej byłoby jednak ewidencjonować ekwiwalenty np. za pranie i odzież w ewidencji ekwiwalentów i ryczałtów.
Mimo wprowadzonego ekwiwalentu za pranie na liście płac nie jest on wykazywany - na liście występuje składnik wynagr. "Ekwiwal.za pranie" utworzony na podstawie pola sys(EkwiwZaPranie).
Jednak tego pola systemowego na liście nie ma - i chyba dlatego nie jest na niej wykazywany składnik "Ekwiwal.za pranie".
Awatar użytkownika
tomek-nt2

Kontakt:

Post autor: tomek-nt2 » wt, 25 października 2005 14:20

No właśnie sam sobie Pan odpowiedział
tomek-nt2
veni

ekwiwalent za pranie

Post autor: veni » wt, 05 lutego 2013 16:54

W jaki sposób krok po kroku dodać ekwiwalent za pranie - proszę o pomoc
Awatar użytkownika
NA

Kontakt:

Re: ekwiwalent za pranie

Post autor: NA » śr, 06 lutego 2013 9:21

Wejść do ewidencji ekwiwalentów i ryczałtów (standardowo ikona ta znajduje się po prawej stronie głównego okna programu), wprowadzić nową pozycję klikając na plus, w rodzaju wybrać ekwiwalent za pranie, wpisac daty w jakim okresie ma obowiązywać i wartość.
Fal@

Post autor: Fal@ » śr, 05 lipca 2017 8:42

Grażula pisze:Ekwiwalent za pranie ( i tak za odzież) wpisałam w "Danych do naliczeń", składniki wynagrodzeń "ekwiw.za pranie". W składnikach wynagrodzeń wpisałam w pole "definicja wartości wyliczonej nominalnej" funkcję : ([ekwiw.za pranie.]/dni(0,1,0))*dni(2,1,0) i liczy mi proporcjonalnie wyłącznie za dni przepracowane.
gdzie znaleźć "Dane do naliczeń"?
też potrzebuję proporcjonalne naliczanie ekwiwalentu za pranie. A w przypadku zwolnienia lekarskiego przez cały miesiąc- więc nieobecności cały miesiąc nienaliczanie ekwiwalentu w ogóle
Awatar użytkownika
michalS

Kontakt:

Post autor: michalS » śr, 05 lipca 2017 12:43

Dane do naliczeń można znaleźć w Aktualnym zatrudnieniu pracownika na zakładce Pozycja/Umowy/Dane do naliczeń
Fal@

Post autor: Fal@ » śr, 05 lipca 2017 13:41

u mnie w tym miejscu są 2 pozycje:
ubezpieczenie grupowe
KZP składka

w jaki sposób włączyć w programie proporcjonalne odliczenie do ilości dni lub opcje: nie przepracowany miesiąc- nie płacimy ryczałtu z pranie odzieży?
Awatar użytkownika
michalS

Kontakt:

Post autor: michalS » śr, 05 lipca 2017 14:16

W tym przypadku proszę utworzyć składnik i zdefiniować zgodnie z definicją , którą Pani wysłała i wybrać Skąd pobierać dane : dane do naliczeń.
ODPOWIEDZ