Ekwiwalent za pranie
Ekwiwalent za pranie
Witam,
Jak to zrobić, zby ekwiwalent za pranie odzieży naliczany był proporcjonalnie do ilości przepracowanych dni w miesiącu?
Jak to zrobić, zby ekwiwalent za pranie odzieży naliczany był proporcjonalnie do ilości przepracowanych dni w miesiącu?
Utworzyłem składnik wynagrodzenia "Ekw.za pranie" gdzie w polu: Definicja wartości zadanej wpisałem "sys(EkwiwZaPranie)", zaznaczyłem pomniejszanie o dni urlopu i choroby, ale program nie wylicza nic. Jeżeli otworzy się pozycję listy płac to pole Wart.zadana jest puste a powinna być w nim chyba wartość z pola systemowego: sys(EkwiwZaPranie) wprowadzona w ekwiwalentach i rycz. Co z tym zrobić?
Ekwiwalent za pranie ( i tak za odzież) wpisałam w "Danych do naliczeń", składniki wynagrodzeń "ekwiw.za pranie". W składnikach wynagrodzeń wpisałam w pole "definicja wartości wyliczonej nominalnej" funkcję : ([ekwiw.za pranie.]/dni(0,1,0))*dni(2,1,0) i liczy mi proporcjonalnie wyłącznie za dni przepracowane.
Wygodniej byłoby jednak ewidencjonować ekwiwalenty np. za pranie i odzież w ewidencji ekwiwalentów i ryczałtów.
Mimo wprowadzonego ekwiwalentu za pranie na liście płac nie jest on wykazywany - na liście występuje składnik wynagr. "Ekwiwal.za pranie" utworzony na podstawie pola sys(EkwiwZaPranie).
Jednak tego pola systemowego na liście nie ma - i chyba dlatego nie jest na niej wykazywany składnik "Ekwiwal.za pranie".
Mimo wprowadzonego ekwiwalentu za pranie na liście płac nie jest on wykazywany - na liście występuje składnik wynagr. "Ekwiwal.za pranie" utworzony na podstawie pola sys(EkwiwZaPranie).
Jednak tego pola systemowego na liście nie ma - i chyba dlatego nie jest na niej wykazywany składnik "Ekwiwal.za pranie".
ekwiwalent za pranie
W jaki sposób krok po kroku dodać ekwiwalent za pranie - proszę o pomoc
Re: ekwiwalent za pranie
Wejść do ewidencji ekwiwalentów i ryczałtów (standardowo ikona ta znajduje się po prawej stronie głównego okna programu), wprowadzić nową pozycję klikając na plus, w rodzaju wybrać ekwiwalent za pranie, wpisac daty w jakim okresie ma obowiązywać i wartość.
gdzie znaleźć "Dane do naliczeń"?Grażula pisze:Ekwiwalent za pranie ( i tak za odzież) wpisałam w "Danych do naliczeń", składniki wynagrodzeń "ekwiw.za pranie". W składnikach wynagrodzeń wpisałam w pole "definicja wartości wyliczonej nominalnej" funkcję : ([ekwiw.za pranie.]/dni(0,1,0))*dni(2,1,0) i liczy mi proporcjonalnie wyłącznie za dni przepracowane.
też potrzebuję proporcjonalne naliczanie ekwiwalentu za pranie. A w przypadku zwolnienia lekarskiego przez cały miesiąc- więc nieobecności cały miesiąc nienaliczanie ekwiwalentu w ogóle