łączenie przelewów - problem

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.
Monsz_

łączenie przelewów - problem

Post autor: Monsz_ » czw, 23 lutego 2012 11:48

Witam
Próbuję wygenerować przelewy dot. wynagrodzeń z kilku list w danym miesiącu dla tych samych pracowników.
W ustawieniach rachunków bankowych firmy odznaczono ""Nie łącz przelewów z wypłat" - mimo to nie mogę wygenerować łącznych przelewów.

Podobny problem dotyczy generowania łącznego przelewu z tytułu potrąceń z ZFŚS. Utworzyłem definicję przelewu i zaznaczyłem "Łączyć przelewy" mimo to program generuje przelew odrębnie za każdego pracownika zamiast łącznie.

Proszę o pomoc przy rozwiązaniu ww. problemów.

do Reset2:
btw - czy można wprowadzić do definicji rodzajów przelewów możliwość sumowania więcej niż jednego pola danych?
Przykładowo potrącenia z tytułu PKZP składają się z dwóch składników wkład i potrącane raty.
Awatar użytkownika
NA

Kontakt:

Re: łączenie przelewów - problem

Post autor: NA » pt, 24 lutego 2012 16:22

A czy daty tych przelewów nie są różne? Wtedy będą osobne paczki z przelewami.

Można utworzyć dodatkowy pomocniczy składnik na liście płac, który będzie sumował i wtedy wskazać go w definicji przelewu.
Monsz_

Post autor: Monsz_ » sob, 25 lutego 2012 8:26

NA pisze:A czy daty tych przelewów nie są różne? Wtedy będą osobne paczki z przelewami.
Daty przelewów, a nawet wypłaty list są takie same?..
Awatar użytkownika
NA

Kontakt:

Post autor: NA » pn, 27 lutego 2012 9:39

Łączenie przelewów polega na tym, że w pliku przygotowanym do eksportu poprzez system bankowy tworzona jest jedna linia wspólna dla przelewów (tworzony jest jeden przelew). Przy zaznaczeniu "nie łącz przelewów", tych pozycji w pliku eksportu będzie tyle ile osobnych przelewów. Przelewy drukowane generowane są osobno. Jeśli nie o to chodzi, to proszę o kontakt telefoniczny z serwisem.
Monsz_

Post autor: Monsz_ » pn, 05 marca 2012 11:17

Więc wszystko jasne - to tylko moje niezrozumienie istoty łączenia przelewów - byłem przekonanay, że przelewy są łączone na etapie ich generowania w oknie przelewów, a nie w momencie eksportu do systemu bankowego.

Wszystko zatem działa - sprawdzone.
Dziękuję i pozdrawiam.
ODPOWIEDZ