Podstawy składek osób na urlopie wychowawczym
Witam,
zauważyłam, że od maja 2013 tworząc raporty RMUA osób na urlopie wychowawczym oraz jak "przerzucam" dane do Płatnika ZUS nie ma podstaw do naliczania składek e-r-ch-w-z tych osób?
zauważyłam, że od maja 2013 tworząc raporty RMUA osób na urlopie wychowawczym oraz jak "przerzucam" dane do Płatnika ZUS nie ma podstaw do naliczania składek e-r-ch-w-z tych osób?
Nie brakuje podstaw składek budżet E-R, do kwietnia wszystko szło prawidłowo od maja nie wychodzą podstawy, wszystko jest uzupełnione....
- Renata
- Kontakt:
Proszę jeszcze sprawdzić, czy osoba na urlopie wychowawczym jest nanoszona (mimo zerowej kwoty wynagrodzenia) na listę płac.
Obecność w/w osoby na liście płac powoduje, że zostaje dla niej wygenerowany (oprócz raportu ZUS RSA) także raport ZUS RCA, zawierający kwoty składek wykazywane w ZUS DRA z budżetu Państwa.
Obecność w/w osoby na liście płac powoduje, że zostaje dla niej wygenerowany (oprócz raportu ZUS RSA) także raport ZUS RCA, zawierający kwoty składek wykazywane w ZUS DRA z budżetu Państwa.
Osoba na urlopie wychowawczym jest nanoszona na główną listę płac, mimo braku wynagrodzenia. Mimo to nie wykazywane są składki i podstawy E-R ani zdrowotna. Do kwietnia 2013 wszystko było dobrze, przechodziło wszystko....
- Renata
- Kontakt:
Może w maju usunęła Pani z definicji listy płac pole systemowe Zasiłek wychowawczy, w myśl założenia, że skoro nie płaci się zasiłków wychowawczych, to nie jest mi potrzebne
?
Proszę sprawdzić, czy w/w pole występuje u Pani na liście płac - standardowo jest umieszczone pod Wynagrodzeniem netto. Nie zawiera ono żadnej kwoty, ale musi występować na liście, żeby utworzył się raport ze składkami za osobę na urlopie wychowawczym.

Proszę sprawdzić, czy w/w pole występuje u Pani na liście płac - standardowo jest umieszczone pod Wynagrodzeniem netto. Nie zawiera ono żadnej kwoty, ale musi występować na liście, żeby utworzył się raport ze składkami za osobę na urlopie wychowawczym.
Dziękuję bardzo za pomoc, faktycznie składnik został usunięty z definicji list płac. Po wprowadzeniu składnika tworząc zestawienie i przesyłając dane do Płatnika Zus-owskiego tworzy się raport z podstawami do wychowawczego. Próbowałam zrobić raport bezpośrednio z programu R2Platnik ale na raporcie wychodzą wszędzie zera... co może być przyczyną?
- Renata
- Kontakt:
Witam ponownie,
pobrałam przed chwilą wersję 3.37.5 z 29-11-2013 r. i na niej przetestowałam raporty RMUA generowane bezpośrednio z R2Płatnika. Zarówno stara miesięczna, jak i nowa roczna RMUA zawierają kwoty podstaw i składek z budżetu Państwa za osobę na urlopie wychowawczym.
Tak więc najlepiej proszę pobrać aktualizację poprzez Zbiory -> Narzędzia -> Aktualizacja programu. Gdyby sytuacja się nie poprawiła, to proszę o kontakt telefoniczny z serwisem.
Pozdrawiam.
pobrałam przed chwilą wersję 3.37.5 z 29-11-2013 r. i na niej przetestowałam raporty RMUA generowane bezpośrednio z R2Płatnika. Zarówno stara miesięczna, jak i nowa roczna RMUA zawierają kwoty podstaw i składek z budżetu Państwa za osobę na urlopie wychowawczym.
Tak więc najlepiej proszę pobrać aktualizację poprzez Zbiory -> Narzędzia -> Aktualizacja programu. Gdyby sytuacja się nie poprawiła, to proszę o kontakt telefoniczny z serwisem.
Pozdrawiam.