Pracownik zatrudniony na 1/4 etatu Urlop 10dni - 80 godzin ?
Pracownik zatrudniony na 1/4 etatu Urlop 10dni - 80 godzin ?
Witam,
pracownik zatrudniony na 1/4 etatu
w umowie o prace pole:
Wymiar czasu pracy 1/4 miesięcznie
Pracownik 01.01.2014 ma wyznaczone 20 dni urlopu.
Wykorzystał 10 dni.
Na ostatnim urlopie w polu korekta pozostało:
musiałem wpisać -10D aby program pokazał "Pozostało 0D"
O czym w instrukcji nie ma ani słowa. A wpisywanie 0D 0G i tym podobne daje zawsze błąd nieprawidłowy format.
Umowa została zakończona przez wypowiedzenie 30.06.2014r.
Na świadectwie pracy w polu wykorzystany urlop pisze teraz:
10 dni (80 godz.)
Gdzie zmienić aby program liczył 2 godziny dziennie dla pracowników zatrudnionych na 1/4 etatu.
Oczywiście zatrudnionych jest dużo więcej i część jest na pełnych etatach.
Pozdrawiam Dawid
pracownik zatrudniony na 1/4 etatu
w umowie o prace pole:
Wymiar czasu pracy 1/4 miesięcznie
Pracownik 01.01.2014 ma wyznaczone 20 dni urlopu.
Wykorzystał 10 dni.
Na ostatnim urlopie w polu korekta pozostało:
musiałem wpisać -10D aby program pokazał "Pozostało 0D"
O czym w instrukcji nie ma ani słowa. A wpisywanie 0D 0G i tym podobne daje zawsze błąd nieprawidłowy format.
Umowa została zakończona przez wypowiedzenie 30.06.2014r.
Na świadectwie pracy w polu wykorzystany urlop pisze teraz:
10 dni (80 godz.)
Gdzie zmienić aby program liczył 2 godziny dziennie dla pracowników zatrudnionych na 1/4 etatu.
Oczywiście zatrudnionych jest dużo więcej i część jest na pełnych etatach.
Pozdrawiam Dawid
dziekuje za informacje, program teraz nalicza prawidłowo.
jeszcze pytanie odnośnie prawidłowego formatu wpisywania dni godzin urlopu.
Program nie przyjmuje absolutnie żadnego formatu, po zmianie w kalendarzu i próbie wpisywania urlopów na nowo aby prawidłowo policzył godziny wychodzą cuda.
wpisuję limit 10D urlopu - ok.
urlop 10D - program wypisuje że zostało jeszcze 8D i kilka godzin.
korekta - nie ma prawidłowego formatu bo każdy jest błędny.
zróbcie z tym porządek bo nie da się tego prawidłowo używać.
jeszcze pytanie odnośnie prawidłowego formatu wpisywania dni godzin urlopu.
Program nie przyjmuje absolutnie żadnego formatu, po zmianie w kalendarzu i próbie wpisywania urlopów na nowo aby prawidłowo policzył godziny wychodzą cuda.
wpisuję limit 10D urlopu - ok.
urlop 10D - program wypisuje że zostało jeszcze 8D i kilka godzin.
korekta - nie ma prawidłowego formatu bo każdy jest błędny.
zróbcie z tym porządek bo nie da się tego prawidłowo używać.
Jeśli w karcie pracy poprawnie są już określone NGP, to wystarczy wprowadzać urlopy podając daty od kiedy do kiedy. Program sam będzie wiedział ile godzin ma zabrać z urlopu w poszczególnych dniach. Sposób wpisywania znajduje się w instrukcji przy wyjaśnieniu poniższej pozycji i u mnie to działa:
Korekta dni/godz. - po zaznaczeniu możemy skorygować automatycznie podpowiadaną Ilość dni/godz., korektę wpisujemy w formacie xD yG z (gdzie x - ilość dni, y - ilość godzin, z - ilość minut), np. 2D (dwa dni) lub 1D 4G (półtorej dnia 8-godzinnego, albo 12 godzin, albo jeden dzień 12-godzinny)
Korekta dni/godz. - po zaznaczeniu możemy skorygować automatycznie podpowiadaną Ilość dni/godz., korektę wpisujemy w formacie xD yG z (gdzie x - ilość dni, y - ilość godzin, z - ilość minut), np. 2D (dwa dni) lub 1D 4G (półtorej dnia 8-godzinnego, albo 12 godzin, albo jeden dzień 12-godzinny)
-
Witam. Mam problem. Pracownik pracuje po 12g (dzień-noc,norma miesięczna zachowana). W ciągu 2 dni jest na urlopie i ręcznie koryguję urlop z 16g na 24g). W momencie uzupełniania karty pracy muszę skorygować godziny pracy rozliczone i w tym momencie program wykazuje mi 8g nadgodzin i taką wartość przyjmuje do listy płac. jak to zmienić? W kalendarzu mam system równoważny do 24g.