Ubezpieczenie grupowe

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.
majka.kadry

Ubezpieczenie grupowe

Post autor: majka.kadry » wt, 15 lipca 2014 20:22

Proszę o pomoc dotyczącą składek na ubezpieczenie grupowe. Nie wiem gdzie mam zaznaczyć taką opcję, żeby co miesiąc kwota była potrącana z wynagrodzenia i widniała na pasku. Z góry dziękuję za pomoc.
Awatar użytkownika
NA

Kontakt:

Re: Ubezpieczenie grupowe

Post autor: NA » śr, 16 lipca 2014 8:48

W definicjach standardowych ubezpieczenie grupowe wprowadzać można w ewidencji danych do naliczeń, podając okres obowiązywania i wartość. Można tam wejść poprzez aktualne zatrudnienie (żółta żarówka) lub bezpośrednio przez ikonkę głównego okna programu. Na listę płac automatycznie wtedy będzie pobierana wartość w kolejnych miesiącach.
majka.kadry

Post autor: majka.kadry » śr, 16 lipca 2014 11:40

NA pisze:W definicjach standardowych ubezpieczenie grupowe wprowadzać można w ewidencji danych do naliczeń, podając okres obowiązywania i wartość. Można tam wejść poprzez aktualne zatrudnienie (żółta żarówka) lub bezpośrednio przez ikonkę głównego okna programu. Na listę płac automatycznie wtedy będzie pobierana wartość w kolejnych miesiącach.
Nie wyświetla się okienko z opcją 'Ubezpieczenia grupowe"
Awatar użytkownika
NA

Kontakt:

Post autor: NA » śr, 16 lipca 2014 11:53

A czy udało się wejść do ewidencji danych do naliczeń? Proszę też sprawdzić w menu definicje/składniki wynagrodzeń czy znajduje się tam składnik "ubezp.grupowe". Jeśli nie, to należałoby go utworzyć zgodnie z opisem z instrukcji - skąd pobierać dane: H, rodzaj: potrącenia.
majka.kadry

Post autor: majka.kadry » śr, 16 lipca 2014 12:26

NA pisze:A czy udało się wejść do ewidencji danych do naliczeń? Proszę też sprawdzić w menu definicje/składniki wynagrodzeń czy znajduje się tam składnik "ubezp.grupowe". Jeśli nie, to należałoby go utworzyć zgodnie z opisem z instrukcji - skąd pobierać dane: H, rodzaj: potrącenia.
Utworzyłam w składnikach wynagrodzeń. Do ewidencji danych do naliczeń wchodzę przez żarówkę.
majka.kadry

Post autor: majka.kadry » śr, 16 lipca 2014 12:36

Już działa.
najman

Post autor: najman » pt, 18 lipca 2014 14:36

miałem ten sam problem. Dzięki za pomoc
Triceratops

Post autor: Triceratops » pn, 21 lipca 2014 14:40

Dzięki za pomoc, miałem to samo
ODPOWIEDZ