Podstawa prawna wynagrodzenia
Podstawa prawna wynagrodzenia
W jaki sposób wprowadzić w R2płatnik, podczas tworzenia umowy dla pracownika, podstawę prawną naliczanego wynagrodzenia (pkt 1 ppkt 4 umowy) skoro możliwe jest tylko wprowadzanie cyfr związanych ze składnikami wynagrodzenia? Na umowie tworzą się tylko składniki i ich wysokość, a co z trzecim elementem w tej części umowy?
Re: Podstawa prawna wynagrodzenia
Jeżeli jest potrzeba aby wprowadzić do wydruku umowy jakąś dodatkową treść, to można spróbować skorzystać z dostępnych zakładek (wynagrodzenie, warunki, inne, uwagi) bądź utworzyć własną makietę (np. na podstawie standardowej). Tworzenie makiet dostępne jest w menu "ustawienia/makiety dokumentów".
Moim zdaniem moglibyście wprowadzić osobną kolumnę w sekcji wynagrodzenia, w której można byłoby wprowadzić sobie ręcznie przy każdej pozycji składnika wynagrodzenia podstawę prawną jego przyznania.
Poza tym brakuje mi również chociaż jednego wiersza w sekcji wynagrodzenia do wpisywania treści składnika wynagrodzenia, dla którego nie jest określona kwota. Mam tu na myśli np. premie lub nagrody uznaniowe, które są określane przez pracodawcę w różnych kwotach i żeby taki składnik pojawiał się na umowie o pracę właśnie w pkt 4 umowy, a nie w innych punktach.
Rozwiązanie, które proponujecie w tym ostatnim przypadku, czyli wpisywanie dodatkowych składników wynagrodzenia nieokreślonych kwotowo w sekcji "Inne warunki wynagrodzenia" nie podoba mi się.
Poza tym brakuje mi również chociaż jednego wiersza w sekcji wynagrodzenia do wpisywania treści składnika wynagrodzenia, dla którego nie jest określona kwota. Mam tu na myśli np. premie lub nagrody uznaniowe, które są określane przez pracodawcę w różnych kwotach i żeby taki składnik pojawiał się na umowie o pracę właśnie w pkt 4 umowy, a nie w innych punktach.
Rozwiązanie, które proponujecie w tym ostatnim przypadku, czyli wpisywanie dodatkowych składników wynagrodzenia nieokreślonych kwotowo w sekcji "Inne warunki wynagrodzenia" nie podoba mi się.