W jaki sposób zrobić listę płac dla pracownika, zwolnionego w sierpniu, na której znajdą się składniki podlegające wyrównaniu za 3 okresy (dodatki za nadgodziny, dyżury itp.) wynikające z rozliczenia 3-miesięcznego okresu rozliczeniowego. Próbowałam tworzyć nową listę płac z wypłatą w październiku, obejmującą okres od VI-VIII, ale program cały czas pokazuje komunikat, że brak umowy w X dla danego pracownika.
Czy wypłata tych wyrównań jest możliwa tylko poprzez korektę np. ostatniej listy płac, na której pracownik był wykazany?
Nadmienię, że wszystkie kwoty wynagrodzeń wpisuję ręcznie poprzez włączenie korekty wartości wyliczonej, ponieważ robię to na podst. zestawienia płacy od osoby sporządzającej rozliczenie czasu pracy.
Wyrównanie wynagrodzenia po ustaniu zatrudnienia
Re: Wyrównanie wynagrodzenia po ustaniu zatrudnienia
Skoro taki komunikat się pojawił, to myślę, że nie zmieniono na liście płac miesiąca kartoteki wynagrodzeń na miesiąc z okresu zatrudnienia.
To w końcu w komunikacie jest informacja o braku umowy czy braku zatrudnienia? Jeśli zatrudnienia, to może zostało przeniesione do historii zatrudnienia? Wtedy z historii zatrudnienia należałoby je przywrócić prawym przyciskiem myszy aby móc przeliczyć listę. To nie powinno przysparzać takich problemów. Okres wynagrodzeń listy, okres nieobecności listy, kartoteka wynagrodzeń listy: ustawić ostatni miesiąc zatrudnienia.maksimus pisze:To w takim przypadku jak wogóle stworzyć taką listę, skoro nie mogę nawet ręcznie dodać żadnego składnika na listę, bo program ciągle wyświetla komunikat o braku zatrudnienia w okresie sporządzania wypłaty?