Jak ustawić naliczanie FP i FGSP dla członka rady nadzorczej
Jak ustawić naliczanie FP i FGSP dla członka rady nadzorczej
Witam,
jak ustawić program tak aby sam doliczał składki na FP i FGSP.
wynagrodzenie członka rady przekracza minimalne wynagrodzenie ale powyższe składki nie są naliczane.
Ktoś podpowie jak to zrobić, bo na infolinii kasę chcą za takie informacje.
jak ustawić program tak aby sam doliczał składki na FP i FGSP.
wynagrodzenie członka rady przekracza minimalne wynagrodzenie ale powyższe składki nie są naliczane.
Ktoś podpowie jak to zrobić, bo na infolinii kasę chcą za takie informacje.
Z uwagi na to , że nie od każdej umowy organów stanowiących naliczane są składki na FP należy bezpośrednio na liście płac wprowadzić wartość w Podst.wym.skł.FP (prawy klawisz myszy -Włącz korektę wartości wyliczonej).
Mało prawdopodobne by serwis chciał 'kasę' za informację raczej za zdalne połączenie.
Mało prawdopodobne by serwis chciał 'kasę' za informację raczej za zdalne połączenie.
FGSP
FGSP to się chyba jednak nie nalicza... a co do FP. Najprościej dodać do definicji Podstawę FP i Składkę FP, przy czym musimy włączyć korektę Podstawy i wpisać ręcznie
Może napisze o co mi dokładnie chodzi :
Od tego roku czyli 2015 zmienił się sposób rozliczania rady nadzorczej. Co teraz należy zrobić by poprawnie program przeliczał takie osoby. Po zmianie kodu ubezpieczenia z 224000 na 224100 nadal nie wylicza FG i FGSP. i nie wiem czy nie mam jakiejś aktualizacji wgranej czy może trzeba samemu jakieś reguły utworzyć.
//////////////////////////
Ok. wiadomości przekazane dla kadrowej, może powyższe rady coś dadzą.
Od tego roku czyli 2015 zmienił się sposób rozliczania rady nadzorczej. Co teraz należy zrobić by poprawnie program przeliczał takie osoby. Po zmianie kodu ubezpieczenia z 224000 na 224100 nadal nie wylicza FG i FGSP. i nie wiem czy nie mam jakiejś aktualizacji wgranej czy może trzeba samemu jakieś reguły utworzyć.
//////////////////////////
Ok. wiadomości przekazane dla kadrowej, może powyższe rady coś dadzą.