opieka nad dzieckiem - wymiar godzinowy
opieka nad dzieckiem - wymiar godzinowy
Wystawiłam delegację pracownikowi, która trwała danego dnia 4 godziny. W tym samym dniu pracownik poprosił o opiekę nad dzieckiem w ilości 2 godzin. System nie chciał zaakceptować tej opieki. Delegacja i opieka pokrywały się, chociaż pracownik był jeszcze w pracy tego dnia. Jak rozwiązać ten problem?
Re: opieka nad dzieckiem - wymiar godzinowy
Jeżeli wprowadzi się najpierw do karty urlopowej urlop opiekę nad dzieckiem godzinowo, następnie w miesięcznej karcie pracy kliknie dwukrotnie lewym przyciskiem myszy na ikonce w linii dni pracy, to rozwinie się menu, z którego można wówczas wybrać delegację. Skutkuje to tym, że pojawia się wówczas wspólna ikonka. Po najechaniu wskaźnikiem myszy na taką ikonę widać również wyjaśnienie, że jest to Delegacja+urlop-opieka nad dzieckiem.
- Renata
- Kontakt:
Proszę sprawdzić w Pomoc -> O programie... , czy ma Pani pobraną aktualną wersję programu (obecnie nr 3.38.9 z dnia 30.03.2016 r.).
U pracownika, który zawnioskuje o opiekę na dziecko rozliczaną godzinowo, proszę zaznaczyć w ikonce Aktualne Zatrudnienie (żarówka) -> na zakładce Inne -> pole Opieka nad dzieckiem obliczana godzinowo.
Natomiast wykorzystane godziny opieki na dziecko proszę wprowadzać w karcie urlopowej, zaznaczając pole Korekta dni/godz i wpisując przykładowo 2 godziny jako: 0d2g, 4 godziny jako: 0d4g itd.
U pracownika, który zawnioskuje o opiekę na dziecko rozliczaną godzinowo, proszę zaznaczyć w ikonce Aktualne Zatrudnienie (żarówka) -> na zakładce Inne -> pole Opieka nad dzieckiem obliczana godzinowo.
Natomiast wykorzystane godziny opieki na dziecko proszę wprowadzać w karcie urlopowej, zaznaczając pole Korekta dni/godz i wpisując przykładowo 2 godziny jako: 0d2g, 4 godziny jako: 0d4g itd.
Proszę o pomoc.
Pracownik w Aktualnym zatrudnieniu ma ustawione "Opieka nad dzieckiem obliczana godzinowo".
Wziął 4 godziny opieki. Wprowadziłam je z korektą: 0D4G.
W karcie pracy: godziny nominalne: 8, godziny rozliczone: ręcznie zmieniłam na 4.
Pojawia się komunikat: "Suma godzin pracy jest różna od sumy godzin nominalnych, 50% i 100%"
Pracownik w Aktualnym zatrudnieniu ma ustawione "Opieka nad dzieckiem obliczana godzinowo".
W karcie pracy: godziny nominalne: 8, godziny rozliczone: ręcznie zmieniłam na 4.
Pojawia się komunikat: "Suma godzin pracy jest różna od sumy godzin nominalnych, 50% i 100%"
Może w godzinach faktycznych 8 pozostawiono, nie zmieniając na 4 (w przypadku stosowania rozszerzonej karty pracy)?Beania pisze:Proszę o pomoc.
Tak, jak napisałam powyżej: godziny rozliczone - ręcznie zmieniłam na 4. Wygląda tak, jakby nie zostały wzięte pod uwagę 4 godziny opieki.
W podsumowaniu - liczba godzin przepracowanych w okresie rozliczeniowym została pomniejszona o te 4 godziny opieki, podobnie średnia tygodniowa liczba godzin pracy.
W podsumowaniu - liczba godzin przepracowanych w okresie rozliczeniowym została pomniejszona o te 4 godziny opieki, podobnie średnia tygodniowa liczba godzin pracy.