Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.
-
farnick
Witam,
Mam następujący problem. Wprowadziłem niechcący zwolnienie lekarskie, osoby współpracującej z osobą prowadzącą działalność gospodarczą, do niewłaściwego roku - zamiast 2015 wpadło mi do 2014 r. Nie mogę tego zwolnienia anulować - pole "anuluj to zwolnienie" jest nieaktywne.
Wiem, że anulowanie trzeba zacząć od ostatniego zwolnienia (osoba ta miała w 2015 roku sporo zwolnień) ale problem w tym, że
pole "anuluj to zwolnienie" w ostatnim zwolnieniu jest również nieaktywne.
Nie mogę tego więc w żaden sposób anulować ani skasować. Proszę o wskazówki co robić.
-
NA
-
-
Kontakt:
Dla właścicieli nie jest uaktywnione to anulowanie. Pozostaje skasowanie wpisów ostatnich aby wprowadzić z okresu wcześniejszego (i ponownie te skasowane wprowadzić).
-
farnick
autor: farnick » czw, 10 marca 2016 22:01
Fatalnie, bo tych zwolnień mam kilkanaście. A czy można wydrukować listę wprowadzonych zwolnień, tak by były widoczne numery zwolnień i inne dane, które są wprowadzone czy trzeba ręcznie spisywać informacje o każdym zwolnieniu?
-
NA
-
-
Kontakt:
Oczywiście, że można wydrukować. W karcie zasiłkowej właściciela proszę kliknąć na ikonę drukarki i wybrać "karta zasiłkowa". Można również wybrać na tej ikonie "wydruk listy" aby wydrukować te kolumny, które widać w zakładce "lista" karty zasiłkowej. Można wyciągnąć dowolne po wciśnięciu Ctrl+F4 w zakładce "lista" stojąc.