DELEGACJE - DIETY

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.
Majka

DELEGACJE - DIETY

Post autor: Majka » śr, 07 czerwca 2006 10:53

Witam wszystkich kadrowców-płacowców

Czy wam również brakuje pozycji delegacji w liście płac :?:
Kilka naszych firm wypłaca delegacje miesięcznie razem z wynagrodzeniem.
Proponuję dodać do listy płac taką pozycję ALE z uwzględnieniem ustawy o pdof, mówiącym o tym iż np. wypłata diet z podróży służbowych powyżej 30 rocznie jest opodatkowana. Tak więc brakuje mi tutaj dwóch pozycji: delegacji opodatkowanych i nieopodatkowanych zwrotów kosztów delegacji. Należałoby również zastanowić się czy wchodzą one do dochodów pracownika czy też nie.
Bardzo miły apel do Informatyków firmy RESET2.
Pozdrawiam. :)
Gość

Post autor: Gość » czw, 15 czerwca 2006 3:37

Witam,
jestem szczęśliwym posiadaczem systemu Reset z serii Pro i mam oddzielną ewidencję do rozliczeń podróży służbowych wraz z dietami, ryczałtami itp. Dotychczas rozliczałem delegacje gotówkowo - system drukował standardowy druk - ale teraz spróbuję przejść na rozliczenia miesięczne na liście płac
SYLWIA

Post autor: SYLWIA » pn, 19 czerwca 2006 8:34

ZGADZAM SIĘ. CO PRAWDA JEST TO UWZGLĘDNIONE W LIŚCIE OBECNOŚCI ALE DIETY MUSZĘ NALICZAĆ JUŻ SAMA.
Gość

Post autor: Gość » wt, 08 sierpnia 2006 21:08

Dlaczego diety w R2płatnikPRO nalicza Pani sama - program na podstawie ilości dni delegacji sam podstawia z parametrów naliczania wartości diet (o ile są wipsane w parametrach naliczania)
ODPOWIEDZ