Wyliczanie ekwiwalentu za urlop wypoczynkowy
Wyliczanie ekwiwalentu za urlop wypoczynkowy
Pracownik otrzymał ekwiwalent za urlop wypoczynkowy w październiku.
Otrzymuje zmienne dodatki do wynagrodzenia.
W podstawie ekwiwalentu należy uwzględnić zmienne dodatki wypłacone w lipcu, sierpniu i wrześniu (z 3 mies. poprzedzających wypłatę ekwiwalentu).
Wynagrodzenie wypłacane jest do 10 następnego miesiąca.
R2Płatnik obliczając podstawę ekwiwalentu sumuje dodatki zmienne otrzymane w tych miesiącach (lipcu, sierpniu i wrześniu) i dzieli to przez liczbę godzin przepracowanych w lipcu, sierpniu i wrześniu - a powinien podzielić przez godziny przepracowane w czerwcu, lipcu i sierpniu - w miesiącach za które brane są dodatki zmienne.
Wynagrodzenie otrzymane w lipcu jest za czerwiec, itd.
Czy to gdzieś należy przestawić?
Otrzymuje zmienne dodatki do wynagrodzenia.
W podstawie ekwiwalentu należy uwzględnić zmienne dodatki wypłacone w lipcu, sierpniu i wrześniu (z 3 mies. poprzedzających wypłatę ekwiwalentu).
Wynagrodzenie wypłacane jest do 10 następnego miesiąca.
R2Płatnik obliczając podstawę ekwiwalentu sumuje dodatki zmienne otrzymane w tych miesiącach (lipcu, sierpniu i wrześniu) i dzieli to przez liczbę godzin przepracowanych w lipcu, sierpniu i wrześniu - a powinien podzielić przez godziny przepracowane w czerwcu, lipcu i sierpniu - w miesiącach za które brane są dodatki zmienne.
Wynagrodzenie otrzymane w lipcu jest za czerwiec, itd.
Czy to gdzieś należy przestawić?
Dzień dobry,
Mam tak ustawione jednak program do wyliczenia średniej godzinowej ekwiwalentu bierze złą liczbę godzin przepracowanych faktycznie.
R2Płatnik wykazuje godziny pracy z 3 miesięcy poprzedzających (z sierpnia, września i października) a powinno być z lipca, sierpnia i września.
Ponieważ w sierpniu pracownik otrzymał wynagrodzenia za lipiec (za godziny przepracowane w lipcu), itd.
Mam tak ustawione jednak program do wyliczenia średniej godzinowej ekwiwalentu bierze złą liczbę godzin przepracowanych faktycznie.
R2Płatnik wykazuje godziny pracy z 3 miesięcy poprzedzających (z sierpnia, września i października) a powinno być z lipca, sierpnia i września.
Ponieważ w sierpniu pracownik otrzymał wynagrodzenia za lipiec (za godziny przepracowane w lipcu), itd.
Witam przeprowadziłem test w którym pracownikowi wypłaciłem wynagrodzenie zmienne za miesiące lipiec sierpień wrzesień z wypłatą 10 następnego miesiąca , Zwalniam pracownika w miesiącu październik . Wypłata ekwiwalentu na koniec miesiąca październik i system przyjął mi godziny zgodne z okresami za które wynagrodzenie jest naliczone tj. lipiec, sierpień i wrzesień zatem trzeba będzie przysłać dane do serwisu w celach weryfikacji. Tylko proszę pamiętać o zapoznaniu się z warunkami przekazywania danych do serwisu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam