lista płac - zasiłki ZUS

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.
Magdasz

lista płac - zasiłki ZUS

Post autor: Magdasz » sob, 23 lutego 2019 11:11

Witam,
Program pobiera do listy płac zasiłki ZUS błędną liczbę dni zasiłku, w karcie zasiłkowej jest 14 dni, a pobiera do listy płac 16 dni. Kwota zasiłku natomiast się zgadza. Co może być przyczyną???
Awatar użytkownika
PiotrekJ

Kontakt:

Re: lista płac - zasiłki ZUS

Post autor: PiotrekJ » pn, 25 lutego 2019 13:37

Magdasz pisze:Witam,
Program pobiera do listy płac zasiłki ZUS błędną liczbę dni zasiłku, w karcie zasiłkowej jest 14 dni, a pobiera do listy płac 16 dni. Kwota zasiłku natomiast się zgadza. Co może być przyczyną???
Dzień dobry,

Kiedy w karcie zasiłkowej mamy jakieś "stare" zwolnienie za poprzednie okresy, które zostały rozliczone na obecnej liście płac, należy przejrzeć wpisy w karcie zasiłkowej na zakładce "wypłata zasiłku" w polu "Lista, na której pomniejszono składniki o dni chorobowe" zobaczyć czy widać bieżącej listy płac w takiej sytuacji należy zaznaczyć "nie pomniejszaj składników na kolejnej liście".
Kolejna możliwość to w "karcie zasiłkowej" w zakładce "okresy zwolnienia" widnieje w "ilość dnia zwolnienia: 14" istnieje możliwość, że w zakładce "Obliczenie" wprowadziliśmy ręcznie w "ilość dni zasiłku: 16".

Pozdrawiam
Magdasz

Post autor: Magdasz » pn, 25 lutego 2019 14:47

Nie mam poprzednich okresów, wszystko jest na bieżąco rozliczone, ręcznie też nic nie wprowadzałam. "Obliczenie" jest 14, wyplata też jest 14 dni. Na liście płac pobiera 16!!!!!
Awatar użytkownika
NA

Kontakt:

Post autor: NA » wt, 26 lutego 2019 8:25

Magdasz pisze:Nie mam poprzednich okresów, wszystko jest na bieżąco rozliczone, ręcznie też nic nie wprowadzałam. "Obliczenie" jest 14, wyplata też jest 14 dni. Na liście płac pobiera 16!!!!!
Warto się skontaktować telefonicznie z serwisem R2Płatnika aby pomógł to wyjaśnić.
ODPOWIEDZ