nadgodziny

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.
ambrozy

nadgodziny

Post autor: ambrozy » pn, 02 lipca 2007 13:10

mam taka sytuacje, gdy pewna osoba pracuje w sobote przez 4 godziny, wiec moze sobie wziac caly dzien wolny w dniu roboczym. jak to zapisac w karcie?

drugei pytanie, czy jest mozliwe w sytuacji gdy pracownik ma np. po 2 godziny zarowno w 50% jak i w 100%, zeby program sciagnal niedogodziny najpierw z 50%?

mam nadzieje ze napisalem zrozumiale
ja

Re: nadgodziny

Post autor: ja » śr, 04 lipca 2007 8:18

ambrozy pisze:mam taka sytuacje, gdy pewna osoba pracuje w sobote przez 4 godziny, wiec moze sobie wziac caly dzien wolny w dniu roboczym. jak to zapisac w karcie?
Są dwa rozwiązania:
1. jeśli w tamtą sobotę w nominalnym czasie pracy ustalono, że jest to dzień pracy to w zamian w innym dniu pracy w nominalnym czasie pracy należy zmienić na dzień dodatkowo wolny,
2. jeśli w sobotę nie zmieniono w nominalnego czasu pracy to w jakiś dzień, w którym odbiera wolne wstawiamy zegarek a w ilości godzin pracy 0.
ambrozy pisze:drugei pytanie, czy jest mozliwe w sytuacji gdy pracownik ma np. po 2 godziny zarowno w 50% jak i w 100%, zeby program sciagnal niedogodziny najpierw z 50%?
Ja takiej możliwości w programie nie znalazłem. Zresztą to czy płacę 50 czy 100 wpisuję sam, ponieważ rozliczanie czasu pracy jest zbyt "zakręcone" w polskich przepisach aby zdawać się w tym zakresie na automatyczą obsługę tego zagadnienia przez program.
ODPOWIEDZ