Witam
Program nalicza mi koszty uzyskania przychodu u niektórych pracowników poniżej 26 roku np. przy kwocie brutto 3160,00 zł kup wynoszą 26,80 zł. Składki ZUS są naliczone poprawnie, kwota netto również się zgadza. Występuje to tylko u niektórych pracowników poniżej 26 roku życia. Koszty te wykazywane są w kartotece dochodowej pracownika i w Pit-11 w części E1. Wartość tych kosztów wykazywana jest również jako przychód ze stosunku pracy w pit-11 w części E1. Czy te koszty powinny być naliczane? Czy to jest błąd programu czy tylko błędne ustawienia? POMOCY !
Koszty uzyskania przychodu u pracownika poniżej 26 lat
Re: Koszty uzyskania przychodu u pracownika poniżej 26 lat
Dzień dobry,
koszty uzyskania przy uldze do 26 roku życia nie powinny się naliczać, możliwe jest, że na liście znajduję się jakiś składnik wynagrodzeń, który jest wyłączony z ulgi. Proszę przeanalizować sobie składniki z listy w zakładce Definicje > Składniki wynagrodzeń > Pozostałe > Wyłącz z ulgi dla osób do 26 lat. Jeżeli takowego nie ma, proszę o kontakt telefoniczny z działem serwisu.
Pozdrawiam
koszty uzyskania przy uldze do 26 roku życia nie powinny się naliczać, możliwe jest, że na liście znajduję się jakiś składnik wynagrodzeń, który jest wyłączony z ulgi. Proszę przeanalizować sobie składniki z listy w zakładce Definicje > Składniki wynagrodzeń > Pozostałe > Wyłącz z ulgi dla osób do 26 lat. Jeżeli takowego nie ma, proszę o kontakt telefoniczny z działem serwisu.
Pozdrawiam
Dziękuję!
Znalazłam ten składnik- ekwiwalent za pranie, który i tak jest nieopodatkowany.
Czy mogę otworzyć ostatnią już wypłaconą listę płac i przeliczyć ją aby te koszty nie naliczały się?
Znalazłam ten składnik- ekwiwalent za pranie, który i tak jest nieopodatkowany.
Czy mogę otworzyć ostatnią już wypłaconą listę płac i przeliczyć ją aby te koszty nie naliczały się?
Proszę tylko zwrócić uwagę czy po przeliczeniu listy znikną tylko koszty uzyskania, a nie zmieni się coś innego.