Witam,
nie wiem dla czego ale chorobowe ucznia zostało bardzo dziwnie wyliczone.
Uczeń 1 klasy
Lista płac wrześniowa i październikowa 2020 r. została zrobiona jako wynagrodzenie podstawowe,
od listopada 2020 do maja 2021 została zrobiona jako wynagrodzenie uczniów i wyszły głupoty.
Sprawdziłem i wynagrodzenia były prawidłowe na listach płac a przy obliczeniu chorobowego głupoty,
wygląda tak jak by od listopada policzyło razy 2 ??? O co chodzi ???
chorobowe ucznia
chorobowe ucznia
- Załączniki
-
- obliczenie chorobowego ucznia 1 klasa.jpg (95.2 KiB) Przejrzano 3247 razy
Re: chorobowe ucznia
Dzień dobry
Ale nie powinniśmy uczniów rozliczać na listach podstawowych, trzeba dla nich zdefiniować odrębną definicję i tylko z niej korzystać. To, że chorobowe się dubluje, może wynikać z niepoprawnego angażu (był modyfikowany ze względu na różne listy), ale bez analizy nie jesteśmy w stanie powiedzieć więcej. Jeśli potrzebuje Pan zaraz wypłacić chorobowe, to można poprawić podstawy - należy to zrobić przed zatwierdzeniem wpisu w karcie zasiłkowej.
Pozdrawiam
Ale nie powinniśmy uczniów rozliczać na listach podstawowych, trzeba dla nich zdefiniować odrębną definicję i tylko z niej korzystać. To, że chorobowe się dubluje, może wynikać z niepoprawnego angażu (był modyfikowany ze względu na różne listy), ale bez analizy nie jesteśmy w stanie powiedzieć więcej. Jeśli potrzebuje Pan zaraz wypłacić chorobowe, to można poprawić podstawy - należy to zrobić przed zatwierdzeniem wpisu w karcie zasiłkowej.
Pozdrawiam
Dzięki,
poradziłem sobie
pozdrawiam
Andrzej
poradziłem sobie
pozdrawiam
Andrzej
Patrząc na kwoty brane do wyliczania podstawy widać, że są to dwukrotności kwoty właściwej, a więc prawdopodobnie w umowie pozostawiono kwotę przy płacy zasadniczej mając także kwotę przy składniku do rozliczania uczniów. Program wówczas bierze do podstawy zasiłku oba składniki z angażu. W umowie powinna być tylko kwota przy składniku ucznia. Nie widząc dostępu do tego konkretnego programu podejrzewam, że o to mogło chodzić.