Witam
nie nalicza się składka zdrowotna od właściciela i osoby współpracującej, robię zestawienie z zus i pola są puste, u właściciela składki pozostałe się naliczają, ale co ze zdrowotną, księgowy podał mi kwotę, która powinna być opłacona 419,92, ale nie wiem jak to zrobić. Proszę o pomoc, nie mogę się do Was dodzwonić.
zdrowotna właścicieli za styczeń
-
Re: zdrowotna właścicieli za styczeń
Trzeba wejść w właścicieli i wybrać formę opodatkowania przy zdrowotnej a pozostałe pola zostawić puste, ponadto proszę sprawdzić czy ma Pani w parametrach wpisaną kwotę podstawy zdrowotnej, jeśli nie to najlepiej skasować parametry na 2022r już ściągnięte i ściagnąć drugi raz
-
co to znaczy "wybrać formę opodatkowania przy zdrowotnej"? Mam skonfigurowane wszystkie podstawy składek, a zestawienie dla biur rachunkowych pokazuje składkę zdrowotną równą zero
- Załączniki
-
- podsumowanie.PNG (7.21 KiB) Przejrzano 3028 razy
-
- parametry_ZUS.PNG (64.46 KiB) Przejrzano 3028 razy
Dzień dobry,grafenstudio pisze: ↑czw, 10 lutego 2022 18:24co to znaczy "wybrać formę opodatkowania przy zdrowotnej"? Mam skonfigurowane wszystkie podstawy składek, a zestawienie dla biur rachunkowych pokazuje składkę zdrowotną równą zero
w najbliższym czasie zostaną wysłane do Państwa maile z opisem aktualizacji raportu dla biur rachunkowych