wolne za godziny nadliczbowe
Proszę o pomoc jak wpisujecie odbiór godzin nadliczbowych. Jeżeli cały dzień to nie ma problemy bo wpisałam sobie w nieobecność usprawiedliwioną płatną dodając opis "wolne za godz. nadliczbowe/W5". ale co w sytuacji gdy pracownik odbiera np 2 godziny z wypracowanych nadliczbowych. Czy pozostaje mi tylko wpisanie odpowiednio mniejszej ilości godzin w karcie pracy czy jest jakiś inny sposób.
Dziękujęz góry za pomoc
Dziękujęz góry za pomoc
Do rozliczania godzin wolnych za nadgodziny służy rozbudowana miesięczna karta pracy. Można w niej rejestrować nadgodziny, za które pracownik odbierze następnie godziny wolne.
Jak to dokładnie funkcjonuje to można dowiedzieć się w instrukcji obsługi w dziale Miesięczna karta pracy - Godziny do odpracowania.
Pozdrawiam
Jak to dokładnie funkcjonuje to można dowiedzieć się w instrukcji obsługi w dziale Miesięczna karta pracy - Godziny do odpracowania.
Pozdrawiam
Dziękuję, ale niestety ta funkcja jest tylko w wersji PRO, a ja pracuję na standard.
Pozostaje mi w takim razie tylko rozwiązanie stosowane do tej pory.
Pozostaje mi w takim razie tylko rozwiązanie stosowane do tej pory.
Opcja nadgodzin do odpracowania jest dostępna także w wersji standard.
Wystarczy wejść w dane firmy tj.: Zbiory-Wybór firmy, zakładka Pozycja, następnie zakładka Dane do naliczeń i zaznaczyć Nadgodziny do odpracowania.
Tak jest w wersji 2.51
Natomiast w wersji 3.21 (standard) w danych firmy trzeba wejść na zakładkę Parametry-Karty pracy i zaznaczyć Włącz ewidencję nadgodzin do odpracownia.
Pozdrawiam
Wystarczy wejść w dane firmy tj.: Zbiory-Wybór firmy, zakładka Pozycja, następnie zakładka Dane do naliczeń i zaznaczyć Nadgodziny do odpracowania.
Tak jest w wersji 2.51
Natomiast w wersji 3.21 (standard) w danych firmy trzeba wejść na zakładkę Parametry-Karty pracy i zaznaczyć Włącz ewidencję nadgodzin do odpracownia.
Pozdrawiam
jeszcze raz dziękuję, użytkuję dopiero od niedawna i akurat danych firmy nie wprowadzałam, bo to są czynności administratora.