urop niepełnoetatowca
urop niepełnoetatowca
mam osobę zatrudnioną na 4/8. powinna mieć 12 dni x 4 godz. program ustawia mi 6 dni x 8 godzin. niby jest ok, ale kiedy wystawiam jej 1 dzień urlopu program kasuje 8 godz. nie 4. gdzie zrobiłam błąd?
jeżeli pracownik ma przypisany np kalendarz Główny gdzie wprowadzony jest czas pracy po 8 godzin i zaznaczone wylicz ngp z etatu. W umowie o prace wpisany jest etat np 1/2. TO:
w kalendarzu widzimy w lini nom godziny pracy- 4 ki .
i po wpisaniu jednego dnia urlopu pojawi się 4
i na przykład w miesiącu lipcu pracownik wykorzystał urlop od 5-07 do 20-07 czyli 12 dni tzw kalendarzowych roboczych a w programie zobaczysz informacje o 6 dniach 8 godzinnych , musisz pamiętać że płacisz za ilość godzin urlopu a nie dni.
w kalendarzu widzimy w lini nom godziny pracy- 4 ki .
i po wpisaniu jednego dnia urlopu pojawi się 4
i na przykład w miesiącu lipcu pracownik wykorzystał urlop od 5-07 do 20-07 czyli 12 dni tzw kalendarzowych roboczych a w programie zobaczysz informacje o 6 dniach 8 godzinnych , musisz pamiętać że płacisz za ilość godzin urlopu a nie dni.
---------------------------------------------------------------------------------
Zapraszamy do Społeczności Symfonii.
Zachęcamy do dzielenia się wiedzą i zadawania pytań w obszarze kadrowo-płacowym.
Krótkie wyjaśnienie czym jest Społeczność i jak z niej korzystać.
Zachęcamy do dzielenia się wiedzą i zadawania pytań w obszarze kadrowo-płacowym.
coś źle wpisujesz, bo 4/8 i 1/2 dla programu znaczy tyle samo . no w tej sytuacji pozostaje Ci kontakt z serwisem programu .pozdrawiam
---------------------------------------------------------------------------------