Zwolnienie

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.
Szwero

Zwolnienie

Post autor: Szwero » czw, 02 grudnia 2010 19:56

Witam, zanim napisałem ten post przejrzałem FAQ oraz skorzystałem z szukajki,ale nic nie znalazłem.
Zamierzam się rozstać z pracownikiem, będziemy rozmawiać, nie wiem, czy się dogadamy i będzie to "porozumienie stron" czy tez jednomiesięczne wypowiedzenie (pracuje ponad rok, ale nie 3 lata)
I szukam w programie jakiś gotowych druków do rozwiązania umowy, czy to wypowiedzenie czy porozumienie, ale nigdzie nie mogę znaleźć, używam R2płatnik standard, wprawdzie można wywęszyć coś w sieci, no ale chyba program kadrowy coś takiego ma, tylko ja po prostu nie mogę znaleźć .
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
bs

Post autor: bs » pt, 03 grudnia 2010 9:44

Druk jest dostępny z okna "Umowy o pracę".
Tak jak rozwiążemy umowę z pracownikiem - dodając wpis w oknie Umowy o pracę - taki druk będziemy mieli. Czy to porozumienie czy wypowiedzenie, nie będzie wypowiedzenia przez pracownika ponieważ to on przedstawia wypowiedzenie.
ODPOWIEDZ