rozliczenie zaliczek na zakupy firmowe
rozliczenie zaliczek na zakupy firmowe
Mam problem z zaksięgowaniem otrzymywanych przez pracowników zaliczek za zakupy firmowe, a później z rozliczeniem tych zaliczek.
Nie wiem jak to zrobić w tym programie.
Bardzo proszę o pomoc
Nie wiem jak to zrobić w tym programie.
Bardzo proszę o pomoc
Możliwości jest kilka, podam dwa najprostsze:
1. Wpisać właściwego kontrahenta, tego od którego jest faktura, następnie zrobić korektę dekretu i tam przeksięgowanie z konta kontrahenta na konto pracownika.
2. W kontrahnecie wpisać naszego pracownika, a właściwego wystawiającego fakturę wpisać, na zakładce rozliczenie vat, by prawidłowo weszło do rejestru VAT.
1. Wpisać właściwego kontrahenta, tego od którego jest faktura, następnie zrobić korektę dekretu i tam przeksięgowanie z konta kontrahenta na konto pracownika.
2. W kontrahnecie wpisać naszego pracownika, a właściwego wystawiającego fakturę wpisać, na zakładce rozliczenie vat, by prawidłowo weszło do rejestru VAT.
Wprowadzając dokument do pozycji płatności trzeba wprowadzić datę zapłaty za fakturę. W momencie zatwierdzania wyskakuje komuniakt:
"w płatnościach nie może być pozycji zapłaconych z inną datą niż data wpisu. Takie płatności należy wprowadzać przez raport kasowy lub bankowy" Ja niestety nie przechodzę do raportu kasowego
"w płatnościach nie może być pozycji zapłaconych z inną datą niż data wpisu. Takie płatności należy wprowadzać przez raport kasowy lub bankowy" Ja niestety nie przechodzę do raportu kasowego