Problem z odtworzeniem bazy danych z archiwum
Problem z odtworzeniem bazy danych z archiwum
ten sam problem mam z R2Księga...jednak po uzyskaniu pomocy do R2faktury chciałem w ten sam sposób dokonać konwersji danych...mój plik archiwum to *.spx a teraz program prosi o *.spq. Z narzędzi wybieram konwersję danych wskazuję folder i...nic, program nie widzi archiwum. Odinstalowałem program i SQL, zainstalowałem jeszcze raz nie robiąc aktualizacji i teraz do tego wszystkiego wyrzuca błąd bazy SQL : Nie można utworzyć bazy danych. Baza danych juz istnieje lub niewłaściwe połączenie. Co mam z tym fantem zrobić? Muszę odzyskać archiwum. Pomocy
tworząc nową bazę danych proszę wpisać nazwę, która dotąd nie była użyta (np. fk123 zamiast domyślnie podstawiającej się nazwy fk)
na etapie konwersji danych - domyślnym katalogiem, w którym program szuka bazy danych wcześniejszej wersji jest C:\RESET2
co nie znaczy, że na pewno tam Użytkownik miał założoną bazę danych
przed konwersją proponujemy, aby uruchomić "starą" wersję programu, wejść na Zbiory - Narzędzia - Zmiana bazy danych i skopiować widoczną tam ścieżkę (katalog bazy danych)
"stary" program następnie zamykamy; w "nowym" wchodzimy na Zbiory - Narzędzia - Konwersja danych i zamiast katalogu domyślnego (C:\RESET2) wklejamy skopiowaną uprzednio ścieżkę
w przypadku gdyby na którymś etapie pojawiły się dodatkowe, nieprzewidziane przez nas trudności - zachęcamy do kontaktu telefonicznego z działem serwisu
spróbujemy podpowiedzieć na co jeszcze można zwrócić uwagę lub zaproponujemy połączenie zdalne i instalację wersji 4.0 przez serwisanta (w rozsądnej cenie: patrz: zdalny serwis)
na etapie konwersji danych - domyślnym katalogiem, w którym program szuka bazy danych wcześniejszej wersji jest C:\RESET2
co nie znaczy, że na pewno tam Użytkownik miał założoną bazę danych
przed konwersją proponujemy, aby uruchomić "starą" wersję programu, wejść na Zbiory - Narzędzia - Zmiana bazy danych i skopiować widoczną tam ścieżkę (katalog bazy danych)
"stary" program następnie zamykamy; w "nowym" wchodzimy na Zbiory - Narzędzia - Konwersja danych i zamiast katalogu domyślnego (C:\RESET2) wklejamy skopiowaną uprzednio ścieżkę
w przypadku gdyby na którymś etapie pojawiły się dodatkowe, nieprzewidziane przez nas trudności - zachęcamy do kontaktu telefonicznego z działem serwisu
spróbujemy podpowiedzieć na co jeszcze można zwrócić uwagę lub zaproponujemy połączenie zdalne i instalację wersji 4.0 przez serwisanta (w rozsądnej cenie: patrz: zdalny serwis)
http://www.reset2.pl/oferta/standard/r2 ... tualizowac
Na samym dole strony w części do pobrania, jest wersja demo (paradox)
Na samym dole strony w części do pobrania, jest wersja demo (paradox)