Witam,
Zaszła potrzeba aby z programu korzystało kilku użytkowników (3 osoby) ,jednak nie z biura ,ale zdalnie.
Aktulnie przetestowałem rozwiązanie .
1. Server Virtualny z Ubuntu i postawiony tam SQL Express .Rozwiązanie kompletnie się nie sprawdza ,mimo łącza na środowisku serwerowym 100 Mb/s , program w monitorze danych pokazuje 5-8 Mb/s (pomimo łącza ok.50 ) i uniemożliwia pracę (przejścia pomiędzy oknami zajmuje wieczność...)
Jakie inne rozwiązanie można zastosować ? Jaka musi być wydajność łącza aby komfortowo pracować z programem R2fk zdalnie ?
Dziękuje.
Pozdraiwam,
Janusz
R2fk praca zdalna
Witam,
osobiście polecam programy do zdalnego dostępu typu Team Viewer, VNC lub AnyDesk. U mnie znakomicie się to sprawdza.
Łącze się przez AnyDesk z komputerem w biurze. Komputer jest w sieci LAN z serwerem, więc program działa szybko i sprawnie.
Samo przesyłanie obrazu nie potrzebuje nie wiadomo jak szybkiego internetu. Minus jest taki, że musi być osobny komputer do którego się łącze.
Pozdrawiam
osobiście polecam programy do zdalnego dostępu typu Team Viewer, VNC lub AnyDesk. U mnie znakomicie się to sprawdza.
Łącze się przez AnyDesk z komputerem w biurze. Komputer jest w sieci LAN z serwerem, więc program działa szybko i sprawnie.
Samo przesyłanie obrazu nie potrzebuje nie wiadomo jak szybkiego internetu. Minus jest taki, że musi być osobny komputer do którego się łącze.
Pozdrawiam