Dzień dobry. Przez przypadek usunęłam pozycję z parametrami naliczania za 2019 rok.
Teraz nie mogę ich pobrać. Przy próbie pobrania pokazuje się napis " Dostępne parametry naliczania (01-12-2019) są starsze lub identyczne jak aktualnie używane (01-01-2020). Parametry nie zostaną zaktualizowane." Nie mam pobranych parametrów na rok 2020 a te, które program pobiera na rok 2019 są takie same jak za rok 2018. Proszę o pomoc gdzie popełniam błąd?
Nie mogę pobrać parametrów naliczania.
-
Re: Nie mogę pobrać parametrów naliczania.
Pobierać można jedynie aktualny zestaw parametrów naliczania. Nie ma możliwości pobierania z wcześniejszych okresów. Jeśli jest już wprowadzony do parametrów naliczania zestaw z takim samym okresem jak ten aktualnie dostępny, to będzie się pojawiał taki komunikat i nie da się ich pobrać. Jedynie skracając datę "do" ostatniego wprowadzonego już zestawu parametrów, można pobrać na resztę miesięcy roku. Ewentualnie samodzielnie należy je wprowadzić, jeśli nie zostały jeszcze udostępnione.
-
Próbuję pobrać z nową stawką godzinową i też się nie chce pobrać.
Proszę sprawdzić czy nie istnieje już wpis za dany okres na jaki próbuje Pani pobrać parametry. Program blokuje aktualizację jeżeli jest już wpis o takim samym okresie. Jeżeli istnieje należy usunąć niepożądany wpis i ponownie pobrać nowe parametry naliczania. Gdyby to nie rozwiązało problemu proszę o telefon na serwis.Marzena H. pisze: ↑czw, 02 stycznia 2020 13:07Próbuję pobrać z nową stawką godzinową i też się nie chce pobrać.