Kod ubezpieczenia
Kod ubezpieczenia
Witam,
mam problem z kodem ubezpieczenia członka rady nadzorczej a mianowicie:
członek powinien mieć kod Ubezpieczenia 2241-1-0 i taki mam w zgłoszeniach i w umowie organów stanowiących a na liście wyskakuje mi kod 2241-0-0
jak to poprawić?? proszę o konkretną odpowiedź
mam problem z kodem ubezpieczenia członka rady nadzorczej a mianowicie:
członek powinien mieć kod Ubezpieczenia 2241-1-0 i taki mam w zgłoszeniach i w umowie organów stanowiących a na liście wyskakuje mi kod 2241-0-0
jak to poprawić?? proszę o konkretną odpowiedź
Re: Kod ubezpieczenia
Witam jeżeli przy umowie organów stanowiących i w zgłoszeniu wprowadzonym w R2płatniku widzimy prawidłowe kody to wystarczy przeliczyć pracownika na pozycji listy płac , powinien pojawić się komunikat o zmianie kodu.
Właśnie nic sie nie pokazuje i w tym problem, gdzie można poprawić ponieważ na raportach ZUS widnieją dwa kody można to raz poprawić ale za każdym razem bedzie to uciążliwe.
W takim razie proszę skontaktować się telefonicznie z serwisem w celu weryfikacji przyczyny.
Podpinam się pod wątek, mam ten sam problem. Czy istnieje rozwiązanie?
Dzień dobry, proszę o sprawdzenie czy Pracownik ma wpisaną datę urodzenia, a w ewidencji ubezpieczeń wpisane prawo do emerytury, dodatkowo czy we wszystkich dotychczasowych umowach był poprawny kod tytułu ubezpieczenia. Jeżeli wszystko będzie wyglądało poprawnie proszę o kontakt ze wsparciem w celu znalezienia przyczyny nieprawidłowego kodu.