Dzień dobry,
Mam problem z odpowiednim zapisaniem umowy pracownika (i w efekcie rozliczeniem go), dla którego część wynagrodzenia stanowi honorarium z tytułu przekazania praw autorskich i tym samym dotyczą jej podwyższone koszty uzyskania przychodu. Jest to jedna umowa o pracę, ale 50% wskazanej kwoty wynagrodzenia przysługuje za pełnienie obowiązków służbowych związanych z zajmowanym stanowiskiem, a 50% stanowi honorarium z tytułu przekazania praw autorskich.
Jak powinnam wprowadzić taką umowę? Gdy podaję pełną kwotę wynagrodzenia z umowy to nie mam możliwości wskazania, że część wynagrodzenia jest na innych KUP. Czy mogę zmienić to gdzieś podczas rozliczania list plac?
Uprzejmie proszę o pomoc.
Umowa o pracę z częściowo podwyższonymi KUP
- KrystianSz
- Kontakt:
Re: Umowa o pracę z częściowo podwyższonymi KUP
Wymaga to zdefiniowania odpowiedniego składnika, wtedy w umowie wpisujemy część ze zwykłymi KUP i część z autorskimi.
Bardzo dziękuję za odpowiedź, ale czy mogłabym prosić o dokładniejsze wskazówki?
Dzień dobry
Poprzez forum czy telefon niestety nie definiujemy składników wynagrodzeń. Może Pani zadzwonić na serwis pod numer 713 828 702 lub poprzez obsługę klienta założyć sprawę serwisową a wtedy omówimy temat i wycenimy usługę.
Poprzez forum czy telefon niestety nie definiujemy składników wynagrodzeń. Może Pani zadzwonić na serwis pod numer 713 828 702 lub poprzez obsługę klienta założyć sprawę serwisową a wtedy omówimy temat i wycenimy usługę.