Witam.
w tej chwili mam jeszcze wersję 3.xx.xx do lipca. Wiem, że jak będziemy przedłużać umowę to musimy przejść na wersję 10.xx.xx.
Teraz program liczy tylko wg polskiego ładu, nie porównuje zaliczek do roku 2021. Moje pytanie brzmi czy w wersji 10.xx.xx wszystko działa jak należy? Czy porównuje zaliczki, lub nie porównuje jeśli ktoś złożył taki wniosek? Obliczanie tego co miesiąc ręcznie skłania mnie do tego by zmienić program. Proszę o informację jak to jest z wersją 10?
Wersja 3 a wersja 10
-
Re: Wersja 3 a wersja 10
Tu są wszystkie zmiany opisane jakie są w wersji 10 co do polskiego ładu i jak je ustawić
viewtopic.php?f=6&t=4882
viewtopic.php?f=6&t=4882
Re: Wersja 3 a wersja 10
Wersja 10 obsługuje rozliczanie podatku wg metody porównawczej. W niniejszym opisie zmian wersji wyszczególnione są występujące funkcjonalności:Karolina_ pisze: ↑pt, 08 kwietnia 2022 8:29Witam.
w tej chwili mam jeszcze wersję 3.xx.xx do lipca. Wiem, że jak będziemy przedłużać umowę to musimy przejść na wersję 10.xx.xx.
Teraz program liczy tylko wg polskiego ładu, nie porównuje zaliczek do roku 2021. Moje pytanie brzmi czy w wersji 10.xx.xx wszystko działa jak należy? Czy porównuje zaliczki, lub nie porównuje jeśli ktoś złożył taki wniosek? Obliczanie tego co miesiąc ręcznie skłania mnie do tego by zmienić program. Proszę o informację jak to jest z wersją 10?
https://reset2.pl/oferta/pro/r2platnikp ... zmian-10-x
Tak na marginesie, przepisy pozwalają już zrezygnować z tego dobrodziejstwa jakim jest metoda porównawcza, a kolejna zmiana przepisów ma jeszcze bardziej upraszczać to co w nie dość przemyślany sposób wprowadzili ustawodawcy.