urlop wypoczynkowy po urlopie macierzyńskim
urlop wypoczynkowy po urlopie macierzyńskim
moja pracownica od 11 lipca 2007 przebywała na zwolnieniu z powodu zagrożenia ciąży. Po porodzie do 10 czerwca przebywała na urlopie macierzyńskim następnie poszła na urlop wynoczynkowy należny za rok 2007. problem tkwi w tym iż podstawa wymiaru wynagrodzenie za urlop liczona jest z 3 ostatnich miesięcy. u niej wynosi 0,00 ponieważ był wypłacany zasiłek macierzyński a nie wynagrodzenie. jak to poprawić? pomóżcie bo w poniedziałek (30) mam wypłatę wynagrodzenia
U mnie ( w wersji 2.49.19) liczy poprawnie, co więcej informuje , że miesiące chorobowego i macierzyńskiego wypadają z podstawy urlopu a urlop jest liczony z aktualnego miesiąca.
Chyba że jest to angaż godzinowy , wówczas faktycznie nie ma z czego policzyć .Musisz policzyć sama i wprowadzić na listę płac "ręcznie".
Chyba że jest to angaż godzinowy , wówczas faktycznie nie ma z czego policzyć .Musisz policzyć sama i wprowadzić na listę płac "ręcznie".
też mam tę wersję i też pojawia mi się komunikat że chorobowe i macierzyński wypadają z podstawy, ale nadal jako podstawę do wyliczenia wynagrodzenia traktuje ostatnie 3 miesiące czyli 0,00. dzięki za dobre chęci może jutro coś wykombinuję.
P.S.
jak wprowadzić ręcznie listę bo nigdy tego nie robiłam
P.S.
jak wprowadzić ręcznie listę bo nigdy tego nie robiłam
Sprawdż jeszcze w składnikach wynagrodzeń jak masz ustawioną płacę zasadniczą , jak jest ustawiona do podstawy urlopu?
A może podczas tych zwolnień nie podstawiałaś tej osoby na listy płac z wynagrodzeniem podstawowym i wszystkie zwolnienia "wskoczyły" na tę listę? Jeśli nie pomoże pozostaje Ci tylko kontakt z serwisem.
A może podczas tych zwolnień nie podstawiałaś tej osoby na listy płac z wynagrodzeniem podstawowym i wszystkie zwolnienia "wskoczyły" na tę listę? Jeśli nie pomoże pozostaje Ci tylko kontakt z serwisem.