urlop wypoczynkowy po urlopie macierzyńskim

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.
AGA

urlop wypoczynkowy po urlopie macierzyńskim

Post autor: AGA » czw, 26 czerwca 2008 13:16

moja pracownica od 11 lipca 2007 przebywała na zwolnieniu z powodu zagrożenia ciąży. Po porodzie do 10 czerwca przebywała na urlopie macierzyńskim następnie poszła na urlop wynoczynkowy należny za rok 2007. problem tkwi w tym iż podstawa wymiaru wynagrodzenie za urlop liczona jest z 3 ostatnich miesięcy. u niej wynosi 0,00 ponieważ był wypłacany zasiłek macierzyński a nie wynagrodzenie. jak to poprawić? pomóżcie bo w poniedziałek (30) mam wypłatę wynagrodzenia
Awatar użytkownika
Monika

Kontakt:

Post autor: Monika » czw, 26 czerwca 2008 14:44

U mnie ( w wersji 2.49.19) liczy poprawnie, co więcej informuje , że miesiące chorobowego i macierzyńskiego wypadają z podstawy urlopu a urlop jest liczony z aktualnego miesiąca.
Chyba że jest to angaż godzinowy , wówczas faktycznie nie ma z czego policzyć .Musisz policzyć sama i wprowadzić na listę płac "ręcznie".
AGA

Post autor: AGA » czw, 26 czerwca 2008 15:41

też mam tę wersję i też pojawia mi się komunikat że chorobowe i macierzyński wypadają z podstawy, ale nadal jako podstawę do wyliczenia wynagrodzenia traktuje ostatnie 3 miesiące czyli 0,00. dzięki za dobre chęci może jutro coś wykombinuję.

P.S.
jak wprowadzić ręcznie listę bo nigdy tego nie robiłam
Awatar użytkownika
Monika

Kontakt:

Post autor: Monika » czw, 26 czerwca 2008 15:54

Sprawdż jeszcze w składnikach wynagrodzeń jak masz ustawioną płacę zasadniczą , jak jest ustawiona do podstawy urlopu?
A może podczas tych zwolnień nie podstawiałaś tej osoby na listy płac z wynagrodzeniem podstawowym i wszystkie zwolnienia "wskoczyły" na tę listę? Jeśli nie pomoże pozostaje Ci tylko kontakt z serwisem.
AGA

Post autor: AGA » pt, 27 czerwca 2008 9:12

Jeszcze raz dzięki za pomoc. od rana kombinowałam, aż w końcu sprawdziłam kartę zasiłkową. okazało się że nie zaznaczyłam opcji "nie pomniejszaj na kolejnej liście". udało się
dzięki
ODPOWIEDZ