PIT-11 komunikaty błędów

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.
HALSZKA
Kontakt:

PIT-11 komunikaty błędów

Post autor: HALSZKA » pt, 13 sierpnia 2010 23:21

Witam.
Dla zwalnianego pracownika chcę wydrukować deklarację PIT-11. Program (w wersji 3.30) dla podświetlonego pracownika wyświetla mi komunikat:" ... -brak wartości dla: AdrZamSiedziby/Poczta".
Sprawdzone, wszystkie pola tych danych są wypełnione.
Miał może już ktoś miał takie lub podobne komunikaty i jak sobie z tym poradził, bo ja siedzę już kilka godzin i nic mi nie wychodzi, nie mogę natrafić jaka jest tego przyczyna.
Będę wdzięczny za każdą pomoc.
Janusz S.
Awatar użytkownika
bs

Post autor: bs » pn, 16 sierpnia 2010 12:48

Proszę sprawdzić dane właściciela ponieważ te dane są na PIT gdy wybranym rodzajem działalności jest 'osoba fizyczna'.
HALSZKA
Kontakt:

Post autor: HALSZKA » pn, 16 sierpnia 2010 21:39

Adresy są wprowadzone OK.
Dane(adres firmy) a adres zam. właściciela się różnią. Może tu leży przyczyna, chociaż nie powinna, ponieważ dane zostały skonwertowane z wersji 2.xx nic nie było zmieniane.
Doraźnie poradziłem sobie wracając na krótko do starej wersji(nieusuniętej jeszcze), uzupełniłem co musiałem za kilka miesięcy i PIT powstał.
Problem dalej istnieje.
Janusz S.
Awatar użytkownika
bs

Post autor: bs » wt, 17 sierpnia 2010 10:10

Proszę sprawdzić te pole:
Obrazek

a później czy jest tak zaznaczone
Obrazek

jeśli dalej będzie problem to pozostaje bezpośredni kontakt z serwisem by krok po kroku sprawdzić czy dane są wypełnione
HALSZKA
Kontakt:

Post autor: HALSZKA » wt, 17 sierpnia 2010 22:08

W zakładce Zameldowania nie było wpisanej miejscowości w polu Poczta w następnych wypełnione było OK. Tutaj tkwił błąd.
Dzięki za pomoc. :)
Janusz S.
ODPOWIEDZ