łączenie przelewów - problem
łączenie przelewów - problem
Witam
Próbuję wygenerować przelewy dot. wynagrodzeń z kilku list w danym miesiącu dla tych samych pracowników.
W ustawieniach rachunków bankowych firmy odznaczono ""Nie łącz przelewów z wypłat" - mimo to nie mogę wygenerować łącznych przelewów.
Podobny problem dotyczy generowania łącznego przelewu z tytułu potrąceń z ZFŚS. Utworzyłem definicję przelewu i zaznaczyłem "Łączyć przelewy" mimo to program generuje przelew odrębnie za każdego pracownika zamiast łącznie.
Proszę o pomoc przy rozwiązaniu ww. problemów.
do Reset2:
btw - czy można wprowadzić do definicji rodzajów przelewów możliwość sumowania więcej niż jednego pola danych?
Przykładowo potrącenia z tytułu PKZP składają się z dwóch składników wkład i potrącane raty.
Próbuję wygenerować przelewy dot. wynagrodzeń z kilku list w danym miesiącu dla tych samych pracowników.
W ustawieniach rachunków bankowych firmy odznaczono ""Nie łącz przelewów z wypłat" - mimo to nie mogę wygenerować łącznych przelewów.
Podobny problem dotyczy generowania łącznego przelewu z tytułu potrąceń z ZFŚS. Utworzyłem definicję przelewu i zaznaczyłem "Łączyć przelewy" mimo to program generuje przelew odrębnie za każdego pracownika zamiast łącznie.
Proszę o pomoc przy rozwiązaniu ww. problemów.
do Reset2:
btw - czy można wprowadzić do definicji rodzajów przelewów możliwość sumowania więcej niż jednego pola danych?
Przykładowo potrącenia z tytułu PKZP składają się z dwóch składników wkład i potrącane raty.
Re: łączenie przelewów - problem
A czy daty tych przelewów nie są różne? Wtedy będą osobne paczki z przelewami.
Można utworzyć dodatkowy pomocniczy składnik na liście płac, który będzie sumował i wtedy wskazać go w definicji przelewu.
Można utworzyć dodatkowy pomocniczy składnik na liście płac, który będzie sumował i wtedy wskazać go w definicji przelewu.
Daty przelewów, a nawet wypłaty list są takie same?..NA pisze:A czy daty tych przelewów nie są różne? Wtedy będą osobne paczki z przelewami.
Łączenie przelewów polega na tym, że w pliku przygotowanym do eksportu poprzez system bankowy tworzona jest jedna linia wspólna dla przelewów (tworzony jest jeden przelew). Przy zaznaczeniu "nie łącz przelewów", tych pozycji w pliku eksportu będzie tyle ile osobnych przelewów. Przelewy drukowane generowane są osobno. Jeśli nie o to chodzi, to proszę o kontakt telefoniczny z serwisem.