Ubezpieczenie grupowe
-
Ubezpieczenie grupowe
Proszę o pomoc dotyczącą składek na ubezpieczenie grupowe. Nie wiem gdzie mam zaznaczyć taką opcję, żeby co miesiąc kwota była potrącana z wynagrodzenia i widniała na pasku. Z góry dziękuję za pomoc.
Re: Ubezpieczenie grupowe
W definicjach standardowych ubezpieczenie grupowe wprowadzać można w ewidencji danych do naliczeń, podając okres obowiązywania i wartość. Można tam wejść poprzez aktualne zatrudnienie (żółta żarówka) lub bezpośrednio przez ikonkę głównego okna programu. Na listę płac automatycznie wtedy będzie pobierana wartość w kolejnych miesiącach.
-
Nie wyświetla się okienko z opcją 'Ubezpieczenia grupowe"NA pisze:W definicjach standardowych ubezpieczenie grupowe wprowadzać można w ewidencji danych do naliczeń, podając okres obowiązywania i wartość. Można tam wejść poprzez aktualne zatrudnienie (żółta żarówka) lub bezpośrednio przez ikonkę głównego okna programu. Na listę płac automatycznie wtedy będzie pobierana wartość w kolejnych miesiącach.
A czy udało się wejść do ewidencji danych do naliczeń? Proszę też sprawdzić w menu definicje/składniki wynagrodzeń czy znajduje się tam składnik "ubezp.grupowe". Jeśli nie, to należałoby go utworzyć zgodnie z opisem z instrukcji - skąd pobierać dane: H, rodzaj: potrącenia.
-
Utworzyłam w składnikach wynagrodzeń. Do ewidencji danych do naliczeń wchodzę przez żarówkę.NA pisze:A czy udało się wejść do ewidencji danych do naliczeń? Proszę też sprawdzić w menu definicje/składniki wynagrodzeń czy znajduje się tam składnik "ubezp.grupowe". Jeśli nie, to należałoby go utworzyć zgodnie z opisem z instrukcji - skąd pobierać dane: H, rodzaj: potrącenia.
-
-