wydruk świadectwa pracy

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.
magda_

wydruk świadectwa pracy

Post autor: magda_ » pn, 21 lipca 2014 10:31

pracownik zwrócił się o duplikat świadectwa pracy.
Świadectwo zostało sporządzone 01.06.2014r. wydrukowane i zapisane w dzienniku , teraz gdy chcę ponownie wydrukować dokument jest pusty.

Czy mam coś źle ustawione w programie?
Taka sama sytuacja jest u każdego byłego pracownika któremu chciałabym wydrukować wydane już świadectwo pracy.
Awatar użytkownika
Monika

Kontakt:

Post autor: Monika » wt, 22 lipca 2014 8:57

Sprawdź czy w Ustawienia -Ustawienia kadrowe -Dokumenty masz zaznaczone Dołącz wydruk HTML. Jeśli nie to w dzienniku zapisywana jest tylko informacja o wydruku ale nie ma możliwości ponownego wdrukowania dokumentu.
Triceratops

Post autor: Triceratops » wt, 22 lipca 2014 14:51

sprawdzałem u siebie i jest informacja że zostało wydrukowane, i jest biała strona... czyli brak możliwości wydrukowania go na nowo
Awatar użytkownika
Renata

Kontakt:

Post autor: Renata » śr, 23 lipca 2014 15:27

Triceratops pisze:sprawdzałem u siebie i jest informacja że zostało wydrukowane, i jest biała strona... czyli brak możliwości wydrukowania go na nowo
Tak jak napisała wcześniej koleżanka, proszę sprawdzić, czy ma Pan w Ustawieniach Kadrowych zaznaczoną opcję "Dołącz wydruk HTML".

1) jeżeli w/w opcja nie jest zaznaczona, to program jedynie odnotuje w dzienniku czas zdarzenia - informację, kiedy i przez kogo taki wydruk został zrobiony (przydatne, gdy np.: chcemy sprawdzić, czy odchodzącemu pracownikowi wystawiliśmy wszystkie dokumenty),

2) jeżeli w/w opcja jest zaznaczona, program odnotuje czas zdarzenia + zachowa w dzienniku postać dokumentu, jaka została wydrukowana (przydatne, gdy chcemy drukować duplikaty - proszę jednak pamiętać, że rozmiar bazy w ten sposób rośnie. Dlatego decyzja, czy dołączać wydruk czy nie, jest pozostawiona Użytkownikowi).
ODPOWIEDZ