Zestawienie "Złe długi"
Zestawienie "Złe długi"
W zestawieniu tym brakuje mi kolumny „wartość netto” i „podatek VAT „ które objęte zostały „złymi długami”, i gdyby jeszcze jedna kolumna „data zapłaty” tj. kiedy zapłacono, to super byłaby kontrolka. Po zakończonym miesiącu drukuję zestawienie „Złe długi” i wiem co wyksięgowałam w danym miesiąca i bieżąco śledzę co z tego z powrotem wróciło w koszty lub do VAT, notując w zestawieniu ( np. ręcznie ) datę zapłaty. Datę zapłaty może również podstawiać program, wtedy po rozliczeniu wszystkich długów z danego miesiąca mogę wydrukować piękne zestawienie i czarno na białym dla kontroli podatkowej. A może jest inne rozwiązanie, zależy mi, żebym widziała zestawienie co wyksięgowałam i co z powrotem z tego wróciło i w jakim miesiącu. Nadmieniam, że spłata niektórych zobowiązań trwa i 2 lata np. telefony komórkowe spłacane ratami, ubezpieczenia ratalne ( rok). Z perspektywy biura rachunkowego taka kontrolka jest niezbędna. Może coś w tym zakresie uda się zrobić ?
Zestawienie "Złe długi"
Zestawienie "Złe długi" nie wykazuje faktury dotyczącej zakupu środka trwałego za którego nie zapłacono. Może uda się zmodyfikować zestawienie wg moich wcześniejszych sugestii?
Dziękujemy za zgłoszenie na forum oraz za cenne sugestir przekazane podczas rozmowy telefonicznej.
Sprawa dodania nowych kolumn na wydrukach zestawień została przekazana do rozważenia pod kątem wprowadzenia zmian w programie.
Przypominamy również, że w obecnej konfiguracji programu sprawdzamy złe długi w podatku dochodowym w oparciu o wpisy typu z - zakup,
środki trwałe, wchodzące w koszty poprzez odpisy amortyzacyjne wymagają uwagi naszych klientów i ręcznego wyksięgowywania i księgowania powrotnego na dowodach wewnętrznych.
Sprawa dodania nowych kolumn na wydrukach zestawień została przekazana do rozważenia pod kątem wprowadzenia zmian w programie.
Przypominamy również, że w obecnej konfiguracji programu sprawdzamy złe długi w podatku dochodowym w oparciu o wpisy typu z - zakup,
środki trwałe, wchodzące w koszty poprzez odpisy amortyzacyjne wymagają uwagi naszych klientów i ręcznego wyksięgowywania i księgowania powrotnego na dowodach wewnętrznych.