eksport danych z r2płatnik do r2księga

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.
ski.jacek

eksport danych z r2płatnik do r2księga

Post autor: ski.jacek » pn, 14 listopada 2016 22:57

Czy istnieje możliwość wyeksportowania danych z programu r2płatnik bezpośrednio do programu r2księga, tak aby wytworzył się automatycznie zapis w księdze w kolumnie 12 (kwota brutto wynagrodzenia) i ewentualnie w kolumnie 13 (koszt składek ZUS)?
Wcześniej zintegrowałem bazy danych programów r2płatnik i r2księga (na razie testuję wersje demonstracyjną), ale nie widzę, żadnej możliwości automatycznego księgowania (jak chociażby z modułem amortyzacji).
Skoro istnieje możliwość synchronizacji baz danych tych programów to chyba sensowym jest aby taki eksport był możliwy. W przeciwnym razie to właściwie są dwa odrębne programy w żaden sposób ze sobą nie powiązane (tylko po co właściwie jest wtedy ta synchronizacja??).
Awatar użytkownika
sławek

Kontakt:

Post autor: sławek » wt, 15 listopada 2016 8:28

Eksport informacji o wynagrodzeniu z listy płac i składkach zus przewidziany jest tylko dla komunikacji R2płatnik - R2fk (księgi handlowe) - w zakresie eksportu dekretu księgowego.

W programie R2księga obie kwoty - wynagrodzenia oraz składki zus z listy płac wprowadzić należy ręcznie.
Fal@

Post autor: Fal@ » śr, 16 listopada 2016 9:45

Dla mnie tez taka opcja byłaby przydatna
:)

Potrzebne w zasadzie trzy pozycje:
- w kolumnie 12 (kwota brutto wynagrodzenia)
- w kolumnie 13 (koszt składek ZUS
- w kolumnie 13 kwota składki ZUS FP właściciela (odliczenie w dacie zapłaty, więc w październiku za wrzesień
Pozdrawiam Fal@
ODPOWIEDZ