Błędny kod ubezpieczenia

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.
p1rainbow

Błędny kod ubezpieczenia

Post autor: p1rainbow » śr, 29 marca 2017 15:17

Witam,

Zgłosiłam do zus automatycznie od 1 stycznia 2017 dwóch pracowników z kodem 011000, dopiero później wprowadziłam do systemu ich orzeczenia o niepełnosprawności. W jaki sposób za pomocą programu r2płatnik zrobić zwua oraz nowe zua do trwającej obecnie Umowy? System informuje, że nie znaleziono umowy, do której można dopasować te dokumenty. Czy jeżeli zmienię to w płatniku zus pomijając import z r2płatnika to będzie w porządku?

Dziękuję
Awatar użytkownika
TomekK

Kontakt:

Post autor: TomekK » śr, 29 marca 2017 15:35

W systemie proponował bym poprawić kod ubezpieczania. Jeżeli pracownicy zostali blednie zgłoszeni w systemie ZUS pozostaje nam korekta tego zgłoszenia ale w Płatniku ZUS-u.
Pozdrawiam
Fal@

Post autor: Fal@ » pt, 14 kwietnia 2017 12:09

nie jestem pewna, ale czy nie udałoby poprawić ZUA i odhaczając całkiem na dole znaczek przy => wyeksportowano do płatnika ZUS wysłać to ZUA do Płatnika ZUS ponownie, już poprawione?
Pozdrawiam Fal@
ODPOWIEDZ