Macierzyński a Lista płac

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.
Justynaa

Macierzyński a Lista płac

Post autor: Justynaa » pn, 10 lipca 2017 13:09

Pracownica do 29.06 była na zasiłku chorobowym od 30.06 jest na macierzyńskim, po dodaniu macierzyńskiego za ten dzień w karcie zasiłkowej na liście płac, zamiast zostawić puste pole wlicza mi macierzyński jako wynagrodzenie chorobowe, macierzyński płaci Zus. Co muszę zmienić by nie było takiej sytuacji ?
Awatar użytkownika
NA

Kontakt:

Re: Macierzyński a Lista płac

Post autor: NA » pn, 10 lipca 2017 14:09

Justynaa pisze:Pracownica do 29.06 była na zasiłku chorobowym od 30.06 jest na macierzyńskim, po dodaniu macierzyńskiego za ten dzień w karcie zasiłkowej na liście płac, zamiast zostawić puste pole wlicza mi macierzyński jako wynagrodzenie chorobowe, macierzyński płaci Zus. Co muszę zmienić by nie było takiej sytuacji ?
Proszę sprawdzić w karcie zasiłkowej w zakładce "razem", w zakładce "wypłata zasiłku" na jakich numerach list co się uwzględniło. Jeśli na liście płac jest wartość w polu "Wyn.chor.zakł.", to znaczy, że w karcie zasiłkowej jest jakieś zwolnienie wprowadzone jako wynagrodzenie chorobowe, a nie zasiłek. Może coś z wcześniejszych miesięcy?
Justynaa

Post autor: Justynaa » pn, 10 lipca 2017 14:14

Faktycznie, mam już mój błąd, zamiast sprawdzić to skupiłam się na tym jednym dniu. Dziękuję za pomoc :D
ODPOWIEDZ