Nie udało mi się utworzyć konta za pierwszym podejściem. Wypełniłem skrupulatnie wszystkie pola, wpisałem dwa razy hasło, uaktualniłem parametry konta i.. Dalej.... I otrzymałem komunikat, że użytkownik o takiej nazwie już istnieje.
Więc cała robota od początku.
Czy nie można zrobić jak w wielu innych serwisach sprawdzać nazwę konta zaraz po wpisaniu przez nowego użytkownika.
Nowy uzytkownik Forum
Forum jest narzędziem zewnętrznym opartym na powszechnie używanym podstawowym schemacie.
Wykonano kilka testowych prób rejestracji w wyniku których okazało się, że przy rejestracji nowego użytkownika, jeśli użytkownik o takim nicku już istnieje pojawia się komunikat informujący o tym fakcie i wyczyszczone zostają jedynie pola: "hasło", "powtórz hasło" oraz pole weryfikacyjne. Wszystkie pozostałe pola pozostają wypełnione. Należy uzupełnić brakujące pola, zmienić nick i ponownie można dokonać rejestracji.
Wykonano kilka testowych prób rejestracji w wyniku których okazało się, że przy rejestracji nowego użytkownika, jeśli użytkownik o takim nicku już istnieje pojawia się komunikat informujący o tym fakcie i wyczyszczone zostają jedynie pola: "hasło", "powtórz hasło" oraz pole weryfikacyjne. Wszystkie pozostałe pola pozostają wypełnione. Należy uzupełnić brakujące pola, zmienić nick i ponownie można dokonać rejestracji.
---------------------------------------------------------------------------------
Zapraszamy do Społeczności Symfonii.
Zachęcamy do dzielenia się wiedzą i zadawania pytań w obszarze migracji z programów linii R2firma.
Krótkie wyjaśnienie czym jest Społeczność i jak z niej korzystać.
Zapraszamy do Społeczności Symfonii.
Zachęcamy do dzielenia się wiedzą i zadawania pytań w obszarze migracji z programów linii R2firma.
Krótkie wyjaśnienie czym jest Społeczność i jak z niej korzystać.