Wyrównanie wynagrodzenia
Wyrównanie wynagrodzenia
Muszę wyrównać wynagrodzenie, które już zostało wypłacone. Okazało się ,że kierownik wpisała za mało godzin pracownikowi w tamtym miesiącu. i zamiast wpisać 8 godzin., wpisał 2. Muszę prz następnym wynagrodzeniu wyrównać o te 6 godzin jak to należy prawidłowo zrobić? Bardzo proszę o podpowiedź, z góry dziękuję:)
Żeby nie tworzyć nowych tematów...
Muszę wyrównać pracownikowi wynagrodzenie za ten sam miesiąc.
Zrobiłam kolejną, wyrównującą listę płac ale...
Na pierwszej, wypłaconej już liście była wykazana premia uznaniowa oraz ubezpieczenie grupowe (wynagrodzenie płatne do 10. dnia miesiąca następnego)
Program wykazał jako wartość zadaną zwiększone wynagrodzenie, jako wartość wyliczoną różnicę, ale jednocześnie pomniejszał ją o premię, która były wykazane w pierwszej liście - kwota premii i ubezpieczenia były wykazywane w wartości ujemnej.
Nie pomagało wyłączanie korekt i wpisywanie "0". Przy klikaniu na "Przelicz" nadal pokazywała się ujemna wartość.
Co prawda przy ubezpieczeniu grupowym udało mi się wpisać "0" w wartości wyliczonej, ale wówczas na liście kwota ta była wykazywana jako do zwrotu.
To samo było, przy wpisywaniu kwot w wartości zadanej jako dodatnie.
Na pierwszej, wypłaconej już liście była wykazana premia uznaniowa oraz ubezpieczenie grupowe (wynagrodzenie płatne do 10. dnia miesiąca następnego)
Program wykazał jako wartość zadaną zwiększone wynagrodzenie, jako wartość wyliczoną różnicę, ale jednocześnie pomniejszał ją o premię, która były wykazane w pierwszej liście - kwota premii i ubezpieczenia były wykazywane w wartości ujemnej.
Nie pomagało wyłączanie korekt i wpisywanie "0". Przy klikaniu na "Przelicz" nadal pokazywała się ujemna wartość.
Co prawda przy ubezpieczeniu grupowym udało mi się wpisać "0" w wartości wyliczonej, ale wówczas na liście kwota ta była wykazywana jako do zwrotu.
W takim wypadku w wartości zadanej danych składników trzeba wpisać kwotę przyrównującą do zera - czyli jeśli mamy -100 zł trzeba wpisać 100 zł a nie zero.Gonia pisze:Żeby nie tworzyć nowych tematów...